Hirdetés
. Hirdetés

Miért nem használják a Windows 10 Edge böngészőjét?

|

Alacsonyabb a részesedése az új operációs rendszert használók körében, mint az Internet Exploreré az összes Windows esetében.

Hirdetés

A legfrissebb elemzések szerint annak tudható be az Edge böngésző gyenge fogadtatása az új Windows 10 operációs rendszert használók körében, hogy a szoftvergyártó böngészőinek csökken a részesedése az összes böngészőprogram között.

Több, webes statisztikák készítésével foglalkozó cég adatai szerint az Edge részesedése az összes Windows 10 felhasználó körében alacsonyabb volt januárban, mint az Internet Explorer részesedése az összes Windows felhasználó körében, ami azt jelzi, hogy a Microsoft nem képes bevonzani a Windows felhasználók korábbi arányát az új böngésző esetében.

Ami a konkrét számokat illeti, az amerikai NetApplications elemző cég becslése szerint az Edge csupán 26 százalékos részesedéssel rendelkezett januárban az összes Windows 10-használó körében, ami 2 százalékpontos csökkenésnek fele meg decemberhez képest, és 10 százalékponttal alacsonyabb, mint a szeptemberben mért arány.

Ugyanakkor az Internet Explorer globális 48 százalékos részesedése az összes Windows felhasználó körében lényegeden magasabb, közel a duplája az Edge Windows 10 alatti használati arányának. Vagyis januárban az összes Windowst használó közel fele futtatja az Internet Explorer valamelyik verzióját, miközben a Windows 10-re áttérőknek csupán alig több mint a negyede használja az Edge böngészőt.

Mivel az Edge csak a Windows 10 alatt, az Internet Explorer pedig csak a Windows alatt fut, egyszerű kiszámolni a százalékos arányokat. Nem ez a helyzet más böngészők, például a Firefox és a Chrome esetében, amelyek a Windows több verziója és más operációs rendszerek alatt is futnak.

Más webstatisztikusok is alátámasztják a fentieket, hogy az Edge messze nem teljesít úgy, mint az Internet Explorer. A Digital Analytics Program (DAP) szerint az Edge globális részesedése a Windows 10-et használók körében 24 százalékot tett ki januárban, míg az Internet Explorert az összes Windows felhasználó 40 százaléka használja.

Elemzők szerint az Edge gyenge teljesítménye annak tudható be, hogy a tavalyi év folyamán meredek csökkenés következett be a Microsoft fejlesztésű böngészők részesedésében: idén januárban az internetezők által használt összes böngészőprogram 46,9 százaléka származott a szoftvergyártó óriás műhelyéből, míg egy évvel korábban ez az arány még 58,2 százalék volt. Miközben a Google-féle Chrome csak januárban 2,7 százalékponttal növelte részesedését, és már    35,1 százaléknál tart.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.