Hirdetés
. Hirdetés

Miért nincs ingyen a Windows 10?

|

A Windows-világon belül a Microsoft szeretné kizárólagossá tenni a Windows 10-et. De akkor miért nem segíti elő az átállást kedvezőbb árpolitikával?

Hirdetés

Hirdetés

Egyre fogynak a Windows-variánsok, és a Windows 7 nyugdíjazása után már csak a Windows 10 és a Windows 8.1 maradt talpon. De utóbbinak is meg vannak számlálva a napjai, és a Microsoft mindenkit a fiatalabb rendszer felé igyekszik terelni

Az átállás azonban költségekkel járhat, főleg a vállalatoknál, ahol jelentős hardverfejlesztést kell végezni az új OS miatt. Az egyéni felhasználóknak általában egyszerűbb a dolguk, de Windows 10 licenszre nekik is szükségük van. És a Microsoft ezt nem adja ingyen: a legegyszerűbb, Home változat ára is tízezer forint fölött van, a legdrágább verzió, a Windows 10 Pro for Workstation pedig több, mint ötvenezer forintba kerül.

A különböző fórumokon az utóbbi időben egyre többen vetik fel a kérdést, hogy ha a Microsoft általánossá akarja tenni a Windows 10 használatát, miért nem teszi ingyenessé, vagy sokkal olcsóbbá? 

A Microsoft erre persze joggal mondhatja, hogy a Windows 7 és 8.1 felhasználói számára a továbbfejlesztés ma is ingyenes, bár az OS aktiválásához szükség van egy érvényes termékkulcsra. Viszont akkor tényleg nem okozna akkora anyagi veszteséget a Microsoftnak, ha legalább a Windows 10 Home-ot mindenki számára ingyenessé tenné, és ezzel kifogná a szelet azok vitorlájából, akik a Windows 10 erőszakos terjesztése miatt kritizálják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.