Hirdetés
. Hirdetés

Miért segít megőrizni az internetezés a nyugdíjasok egészségét?

|

Jó hatással van a hangulatra a rendszeres szörfölés és kommunikáció a világhálón.

Hirdetés

A számítógép- és internethasználat elősegíti az idősebbek jó közérzetének a kialakulását azáltal, hogy javítja az emlékezőképességet, megteremti a távolabb élő rokonokkal és barátokkal való egyszerű és mindennapos kapcsolattartás lehetőségét, valamint hozzájárul ahhoz, hogy önállónak és függetlennek érezzék magukat. Erre a következtetésre jutottak egy kutatás eredményeképpen, melynek során két, különböző tevékenységeket végző nyugdíjas csoportot vizsgáltak.

Hirdetés

Az első csoportba tartozók egy számítógép- és internetkezelési tanfolyamon vettek részt, míg a másik csapatban lévők más tevékenységeket végeztek. A vizsgálat elején és végén egyaránt felmérték mindkét csoport tagjainak a fizikai állapotát, az életükkel való elégedettségük szintjét, valamint, hogy mennyire érzik magányosnak magukat. A számítógépes oktatáson résztvevőknél a fizikai állapotot kivéve minden tényezőnél javulást állapítottak meg, míg a kontroll csoportnál romlást figyeltek meg.

 
 
Forrás: FreeGreatPicture.com
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.