Hirdetés
. Hirdetés

Miért vennénk nyomtatót, ha kaphatunk ingyen is?

|

Orvosi rendelők számára áll rendelkezésre a kedvező konstrukció, melyben csak a recept nyomatokért kell fizetni

Hirdetés

Nem egyszerű, jelentős beruházást követelő mutatvány egy orvosi praxis beindítása, de egy rendelő felszerelése sem jelent kis kiadást. Vége a kibogozhatatlan kézírással firkantott recepteknek, a legtöbb orvosi receptet ma már nyomtatóval állítják elő, hiszen amúgy is számítógéppel rögzítik a betegek adatait. A legtöbben csak vásárolnak valamilyen nyomtatót, de mi is lenne ezzel a gond?

 

Először is a nyomtató pénzbe kerül, ráadásul a cég állóeszközeinek sorát gyarapítja, adminisztrálni kell, vezetni az amortizációt így csak évek alatt írható le költségként. Egy olcsón üzemeltethető modell ára 40-80 000 forint is lehet, ami nem elhanyagolható tétel, ha pedig az alacsonyabb beszerzési árú nyomtatók közül választunk, akkor a magas kellékanyag költségek okozhatnak problémát.

 

 

papirmunka.jpg
 

 

 

Nem véletlen hát, hogy a kisvállalkozók mind gyakrabban oldják meg problémáikat a teljes körű üzemeltetési szolgáltatások (TÜSZ) igénybe vételével. Ez az üzleti konstrukció kiválóan alkalmas a nyomtatással kapcsolatos, költséges beruházások kiváltására is.

 

Élő példa a TÜSZ konstrukcióra az egészségügyben a Kvint-R akciós ajánlata. Lényege, hogy a szerződés keretein belül a megrendelő induláskor csupán egy jelképes üzembehelyezési díjat fizet, ettől eltekintve ingyenesen, beállítva megkapja a nyomtatót és a továbbiakban már csak a nyomatokért kell pénzt kiadnia. Még az üzembe helyezési díj is, mint szolgáltatás azonnal leírható költség és a megrendelő nagyobb kiadás nélkül jut egy jó minőségű, a célnak pontosan megfelelő lézernyomtatóhoz., amit a receptnyomtatáson kívül más feladatokhoz, például dokumentum- és űrlapnyomtatáshoz is felhasználhat.

 

Fontos, hogy a célnak bizonyosan megfelelő, kellően strapabíró és használható nyomtató adja a szolgáltatás alapját. A Kvint-R ajánlatában szereplő modell konkrétan a Brother HL-5340Dr lézernyomtató. Akár 30 lap nyomtatására is alkalmas percenként a monokróm készülék, magas, 1200 dpi-s felbontása nem csak receptnyomtatáshoz de a legkülönfélébb nyomtatási feladatokhoz is elegendő. Alapkiépítésben tartalmaz nem csak USB, hanem párhuzamos (IEEE1284) csatlakozást is, ami lehetővé teszi a legkülönfélébb számítógépes rendszerekhez való illesztését, legyen szó régebbi konfigurációókról és DOS-ról vagy akár Linux-ról. A beépített PCL6, BR-Script 3 (PostScript 3 klón), IBM Proprinter XL és Epson FX850 emuláció gondoskodik arról, hogy a HL-5340Dr gyakorlatilag bármilyen adminisztrációs szoftverrel szót értsen, legyen szó akár CUPS vagy LPD/LPRng nyomtató rendszerekről.

 

 

brotherhl-5340dr_.jpg

 

Az ilyen konstrukciók előnye lehet még, ha a szolgáltatás keretében igénybe vett hardver – esetünkben a nyomtató – tetszésünk szerint más célokra is igénybe vehető. Amennyiben irodai feladatokhoz is szükség van rá, úgy jól kihasználható a Brother HL-5340Dr számos kényelmi szolgáltatása, mint füzetnyomtatás, több oldal egy lapra, vízjel vagy poszter készítés. Mivel egy 250 lapos tálcát és egy 50 lapos kézi adagolót is tartalmaz, ezért nem kell a recept papírt és más típusú papírokat minduntalan cserélgetni. Alapkiépítésben felszerelték egy duplex, azaz automata lapfordító egységgel, így kényelmesen takarékoskodhatunk a papírral, kímélve pénztárcánkat és környezetünket is. Hogy ily módon pontosan mennyi pénz is takarítható meg, arról a duplex nyomtatás kalkulátorral kapcsolatban olvashatnak.

 

50000 oldal kinyomtatása után a készülék a megrendelő tulajdonába kerül, vagy díjmentesen egy vadonatúj nyomtatóra cseréli a szolgáltató, attól függően hogy a Basic TÜSZ vagy az Optimum TÜSZ konstrukciót rendeltük meg. A két csomag között ezen kívül még a fizetendő lapköltségben mutatkozik különbség, mely bruttó 5 illetve 6,25 Forintot tesz ki. Akármelyik csomagot is választanánk, annyi bizonyos, hogy a TÜSZ konstrukcióban megvalósított nyomtatát lényegesen csökkenti a vállalkozás adminisztrációs terheit, szükségtelenné teszi a nagy összegű beruházást és kiszámítható és könnyen menedzselhető terhet jelent, lehetővé téve az orvosnak, hogy a lényegre, azaz a gyógyításra koncentráljon.

 

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.