Hirdetés
. Hirdetés

Mikor nyomja le teljesen a gép az embert?

|

A Google fejese szerint az ő életében még biztos nem.

Hirdetés

A Google felhő üzletágának vezetője úgy véli, hiába fejlődik rohamléptekkel a mesterséges intelligencia (AI), az ő életében még nem fogja túlszárnyalni az embert.

Diane Greene, aki idén tölti be a 61-et, a Code Enterprise konferencián elmondta, hogy az emberi agy sok olyasmire képes, amire a gépi tanulás egyelőre nem. Greene előadására röviddel azután került sor, hogy részlegéhez szerződött a világ két vezető AI- szakértője, Fei-Fei Li a Stanford Egyetemről, és Jia Li a SnapChattől.

Greene-t megkérték, hogy 1-től 10-ig tartó skálán értékelje, milyen messze vagyunk a gépi és emberi intelligencia találkozási pontjától. A szakértő nem mondott számot, de elismerte, hogy az AI már belátható időn belül sok ember munkáját el fogja venni. Greene szerint fontos, hogy mindenkit digitálisan írástudóvá tegyünk, mert ezen múlik, hogy meg tudjuk-e őrizni állásunkat, és a Szilícium-völgynek, amely az AI-fejlesztések egyik centruma, választ kell adni a kérdésre, miképp változtatja meg a világot a mesterséges intelligencia.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.