Hirdetés
. Hirdetés

Minden korábbinál gyorsabban települ az októberi Windows 10 frissítés

|

Ha idáig kötelességtudóan elvégeztünk minden frissítést, akkor az őszi csomag minden fontos eleme már ott pihen a meghajtónkon, és csak arra vár, hogy az új frissítést bekapcsolja. Persze, ha még hiányoznak korábbi elemek, azért hosszabb telepítési időre számíthatunk.

Hirdetés

A Windows 10 October 2020 Update a Microsoft ígéretei szerint néhány perc alatt fog települni a PC-re, ha a Windows 10 legutóbbi változtatáról fejlesztünk rá tovább. Ennek az az oka, hogy gyakorlatilag a teljes frissítés a rendszerünkre érkezett már a májusi funkciófrissítéssel, illetve az ezt követő kumulatív frissítésekkel együtt, és ez a rengeteg kód csak arra vár, hogy engedélyezzék. Az aprócska (80 megabájtos) maradék letöltés, illetve a végrehajtás így csupán perceket vesz igénybe.

Hirdetés

A gyorsasághoz persze az sem árt, ha SSD-n fut a rendszer, az pedig kifejezetten alapfeltétel, hogy a számítógépünkön a Windows 10 May 2020 Update összes kumulatív frissítése telepítve legyen. Ha ez nem áll fenn, le kell töltenünk a 3 gigabájtos, normál Windows 10 October 2020 Update-et.

Ráadásul amennyiben nem a Windows 10 May 2020 Update-et futtatjuk a gépünkön, teljes funkciófrissítést kell végrehajtanunk, ami nyilvánvalóan jóval hosszadalmasabb procedúrának ígérkezik. Ugyanez volt a helyzet egyébként a tavalyi, Windows November 2019 Update-tel, amely a korábbi frissítésekre épült, és szintén a meghajtón lévő elemeket engedélyezte.

Az idei helyzet abból a szempontból is emlékeztet a tavaly őszire, hogy a Windows 10 October 2020 funkciófrissítés sem ígér drámai változásokat, inkább a működés javítására koncentrál. Azért persze lesz látható jele is a frissítésnek: megváltozik például a Start menü megjelenése, ugyanis a Microsoft egy kis ráncfelvarrást végzett a felhasználói felületnek ezen a fontos elemén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.