Hirdetés
. Hirdetés

Minden rekordot megdönt az Nvidia új GPU-ja

|

Sajnos, az árával is: a Titan V háromezer dollárba kerül.

Hirdetés

Hirdetés

Az Nvidia szereti évente többször is bejelenteni minden idők leggyorsabb GPU-ját: most épp a Titan V-ről tudatta, hogy a legerőteljesebb grafikai processzor, ami valaha készült. Az ilyen hangzatos bejelentések mögött gyakran aprócska javulások állnak, most azonban tényleg komoly előrelépésről van szó, mert ez az első fogyasztóknak szánt GPU, ami az Nvidia új Volta architektúrájára épül.

A "fogyasztói" jelzőt persze érdemes elég tágan kezelni, a processzor ugyanis 2999 dollárba kerül, és elsősorban AI, illetve tudományos szimulációs célokra készült. Az Nvidia szerint a 21,1 milliárd tranzisztort tartalmazó, 12 gigabájt HBM2 memóriával, 5120 CUDA maggal és  640 "tenzor maggal" felvértezett GPU 110 teraflopot tud, és elődeinél kilencszer nagyobb mélytanulási teljesítményt biztosít.

A GPU-k új királya

Arról, hogy a játékosok világát mikor éri el az új Volta architektúra, az Nvidia egyelőre nem beszél. A jelenlegi Pascal architektúra másfél éve debütált a GTX 1080-val, és mivel továbbra is ez az egyik leggyorsabb játékos GPU, érhető, ha a gyártó nem kapkodja el a váltást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.