Hirdetés
. Hirdetés

Mindenhol katasztrófát jelent a PC

|

A MEA régió is igen magas visszaeséseket könyvelhetett el a második negyedévben.

Hirdetés

Gyakorlatilag minden héten érkezik egy elemzés a PC-iparral kapcsolatban, de egyik sem fest jobb vagy biztatóbb képet, sőt. A gyártók várakozásai ellenére eddig semmi nem segített az asztali gépek és a notebookok keresletének a felélénkítésében, a dolgok pedig egyre rosszabbak, és a szakadék felé tartanak. 

Az IDC legutóbbi statisztikái a MEA régió (Közel-Kelet, Afrika és Törökország) eredményeiről árulkodtak, és a 2013-as második negyedévet tekintve hasonlóan nagy visszaesést tükröztek, mint a nyugat-európai számok. 

A notebookok eladásai a vizsgált területen 17,1 százalékkal csökkentek éves viszonylatban, az asztali gépeké pedig 20 százalékkal esett vissza. Ezzel összesítésben a PC-ipar 18,3 százalékos mínuszban zárt a tavaly április és június hónapokhoz mérten. Ez elég lehangoló, főleg, ha hozzávesszük, hogy a notebook-gyártók rengeteg akciót is hirdettek ebben az időszakban. Az okostelefonok és a tabletek megállíthatatlanul döngölik a földbe a PC-ket. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.