Hirdetés
. Hirdetés

Mindenkit vár a Google+

|

A keresőóriás három hónappal a közösségi oldal első, meghívásos bétájának elindítását követően valamennyi Google profillal rendelkező felhasználó számára elérhetővé tette a szolgáltatást.

Hirdetés

Vic Gundotra, a Google fejlesztésért felelős alelnöke kedden, a vállalat hivatalos blogján jelentette be a Google+ legújabb fejlesztéseit. A cég szakemberei a bétatesztelés első, meghívásos körének kilencven napja alatt összesen száz javítást és fejlesztést eszközöltek a Facebook-gyilkosnak szánt közösségi oldal rendszerén, amelyhez mától bárki csatlakozhat, aki elmúlt tizennyolc éves és rendelkezik Google profillal.

„Az elmúlt tizenkét hétben, a zártkörű tesztelés ideje alatt folyamatosan figyeltünk és rengeteget tanultunk. A rendszerben még sok javítani és bővítenivaló akad, de úgy gondoltuk, itt az ideje a nyilvános bétateszt elindításának" - írta bejegyzésében Gundotra.

A Google+ valóban rengeteget változott a bemutatása óta eltelt három hónap alatt. A fejlesztők rekordgyors munkájának köszönhetően a napokban debütált az első, alkalmazások készítésére alkalmas API és a topikokban, bejegyzésekben, regisztráltak között illetve weben való keresést is támogató search box.

Sokat fejlődött a rendkívül népszerű Hangouts szolgáltatás is. A felhasználók ezentúl Androidot futtató mobileszközökön is használhatják az akár tízfős videokonferenciák lebonyolítására is alkalmas böngészőalapú megoldást, rögzíthetik és tetszőleges számú felhasználóval valós időben meg is oszthatják - „közvetíthetik" - a konferenciákat.

Az érdekesebb extrák közé tartozik az is, hogy a Google lehetővé tette a képernyőmegosztást és bemutatta a konferenciacsoportoknak szánt, közös szkeccselésre, rajzolgatásra vagy csoport-doodle (logó) megtervezésére alkalmas Sketchpadet - de a Google Dokumentumok integrálása és a nyilvános tematikus csatornák indítására használható a Named Hangouts is elérhetővé vált.

A cég nem ad ki pontos adatokat azzal kapcsolatban, hogy hányan használják a Google+ alkalmazást. A Comscore elemzőcég augusztusban kiadott tanulmányának készítői szerint az oldal „egyetlen hónap alatt 25 millió új látogatót regisztrált", és felhasználóinak száma folyamatosan nő. Ha a szakembereknek igazuk van, a Google+ lehet a keresőcég első, valóban sikeres közösségi alkalmazása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.