Hirdetés
. Hirdetés

MindRoom: a szöveges videóhírkereső

|

Egy magyar fejlesztés megoldhatja a Youtube felesleges duplikátumait, de jelenleg inkább csak televíziós hírek között keresgél.

Hirdetés

A keresővilág blogon bukkantunk rá egy újabb hazai gyöngyszemre. A videómegosztók hatalmas sikere ellenére mindeddig nem sikerült megtalálni azt a megoldás, amely segítségével könnyen és gyorsan találhatnánk meg bizonyos témákat úgy, hogy a videóban elhangzó információkra keresünk. A Mindroom.hu megszületésével gyakorlatilag ez a gond megoldódott.

A Mindroom jelenleg a M1, a Duna TV, a TV2, az RTL Klub, a Hír TV és az ATV híreit teszi kereshetővé. Az alkalmazott technológia már csak azért is figyelemre méltó, mert a videókeresés egy legnagyobb problémájára ad választ.

Igazán releváns videótartalmat keresni körülményes és bonyolult. Könnyen előfordulhat, hogy a videóhoz rögzített címkék, és egyéb szövegek, nem árulnak el túl sokat annak valódi tartalmáról. A Mindroom ezzel szemben elkészíti a video teljes szövegkönyvét, gyakorlatilag kereshetővé téve azt. Természetesen ez rögtön mutatja, hogy ennek a technológiának beszédet tartalmazó videók esetében van értelme.



Természetesen a videóban elhangzó szavak nem feltétlenül árulják el önmagukban, hogy a videó mennyire releváns az adott témában. Ebben az esetben nagyon sokat segít a videók körének a meghatározása. A Mindroom ezen felül rendelkezik egy szófelhővel is, amelyet napi, heti vagy egy hónapos összesítésben láthatunk. A szófelhő egyébként keresés közben is elérhető. Ha kiválasztunk egy videót a találatok közül, akkor a videón belüli találatokon kívül láthatjuk a videó tartalmának szófelhős összefoglalását is. Politikusok beszédei esetében ez különösen hasznos és hatékony megoldás a lényeg megtalálásához.

A keresőszakértők szerint a Mindroom motorja megoldást szolgáltathatna azoknak a video megosztó oldalaknak is, ahol a tartalmilag azonos videókat nem képesek szűrni.

A Mindroom demo fázisban már üzemel, érdemes kipróbálni. A szolgáltatást a Digital Natives fejlesztette.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.