Hirdetés

Ming vázába bújtatott PC

|

A tajvani ECS számítógépe éppen úgy néz ki, mint egy Ming-dinasztia korabeli váza. Nemsokára jönnek az Atom CPU-val szerelt görög és római edények is.

A tajvani Elitegroup Computer Systems által tervezett, műanyagból készült váza belsejébe egy home media számítógépet ültettek. A Computexen bemutatkozó gép Blu-ray lejátszójával kíváló minőségű, 1080 pixeles vertikális felbontású full HD videók megjelenítésére képes. Intel Atom processzorra és Nvidia Ion platformra épü, és a vázában akad elég hely a merevlemeznek is. Az alján HDMI, Ethernet és USB csatlakozókat építettek bele; tradicionális kínai állványon áll, így rejtették el a kábeleket. Az ECS az eszközt a nagyközönségnek szánta, mivel azonban szerződéses gyártó, tőle nem, csak viszonteladóktól lehet hozzájutni a vázagéphez. A cég képviselői elmondták, hogy a váza külseje olyan színű lehet, amilyet csak a megrendelők kívánnak. A hagyományos Ming korabeli kék-fehér összeállítást így akár ókori görög vagy római stílusura is változtathatják.

A Ming dinasztia a 14. századtól a 17. századig uralkodott Kínában, ami a porcelánedények egyik virágkora volt. A kor porcelántermése nagy hatást gyakorolt a nyugati világra is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!