Hirdetés
. Hirdetés

Mire jó egy béna céges weboldal?

|

Miért elavult, csúnya és unalmas a vállalati weboldalak többsége annak ellenére, hogy ma már viszonylag könnyű elfogadható áron internetes oldalt készíteni.

Hirdetés

A kisvállalkozások többsége azt gondolja, hogy elegendő egyszer befektetni a cég internetes megjelenése érdekében. Sőt, sokan még az egyszeri ráfordítást is feleslegesnek érzik. A weboldal, illetve az internetes jelenlét azonban egyáltalán nem ilyen egyszerű kérdés, hiszen ha a versenytársainknak jobb, szebb, elérhetőbb és használhatóbb oldaluk van, akkor jelentős előnyre tehetnek szert.

Teljesen logikus, hogy nem kell minden vállalkozásnak saját webszerkesztőt alkalmaznia, de nem árt pontosan végig gondolni, hogy mit és hogyan szeretnénk az interneten elhelyezni. Ha az elképzelések körvonalazódtak jöhet a kivitelezés.

Béna oldal százezerért
Ha van egy vázlatos elképzelésünk arról, hogy mennyire legyen összetett az oldalunk, keressünk szakembert aki képes pontos ütemezést, árajánlatot adni leendő webes felületünkre.

Ne barkácsoljunk! Nincs értelme 2009-ben olyan oldalt elindítani, amely semmilyen haszonnal nem kecsegtet. Az interneten a rosszul tervezett oldalak egyszerűen elvesznek, a felhasználók egy rosszul tervezett oldal hatására inkább elmenekülnek. A barkácsolt weboldal könnyen esik áldozatul a hackerek támadásának, s több bosszúságot okoz a tulajdonosnak is mint amennyi hasznot eredményezhet.

Az olcsó webszerkesztést kínáló amatőrök sajnos ma sem ritkák, s az általuk készített oldalak legtöbbször egyáltalán nem érik meg a pénzüket. A barkácsolás másik hátránya, hogy oldalunk funkcióiban egyáltalán nem lesz versenyképes azokkal az oldalakkal, ahol végiggondolt stratégia és szakértő hozzáértés mutatkozik a végeredményben.

Elfelejtett apróságok
Ha csupán annyi a tervünk, hogy megjelenjünk a neten, akkor is gondoljunk arra, hogy a cél az elérhetőség. Az internet hasonlóan az a többi médiához képes sokak számára bemutatni a tevékenységünket, viszonylag olcsón. A siker azonban nem ilyen egyszerű.

Még akkor is, ha csak tevékenységünket akarjuk reklámozni, vegyük figyelembe a felhasználó szokásokat, a keresők szabályait és persze a célközönségünk igényeit. Ha ezekről megfeledkezünk, gyakorlatilag semmi értelme a weboldalunknak.

Egy saját oldal persze sokkal jobb, mint bekerülni valamelyik cégjegyzékbe, egy adatbázis sok ezredik cégeként. Egy ilyen katalógusban – ha a megjelenés mellett döntünk - különben is sokkal jobban mutat, ha van saját oldalunk is.

Oldalunkon érdemes pontos információkat adni a cégről, címünkről, elérhetőségeinkről. Telefon és e-mail cím nélkül semmit sem ér oldalunk. Ezeket az információkat ráadásul jól látható helyen érdemes elhelyezni, mert a felhasználók egyáltalán nem szeretik keresgélni az ilyesmit.

Egy jól tervezett oldalon könnyű navigálni, nincsenek terjengős, értelmetlen és felesleges adatok. Összeszedetten és egyértelműen mutatja be tevékenységünket, termékeinket, cégünk vállalkozásunk sajátságait.

Webshop és egyebek.
Ha kereskedünk különösen fontos a termékeink megfelelő tálalása. Kirakat és ajánlások nélkül gyakorlatilag értelmetlen adatbázis dzsungel kerekedhet a legjobb webboltból is.

Az internetes kereskedelemre kiemelten vonatkozik az, hogy nem érdemes spórolni az oldalunk kinézetén. A programozók nem grafikusok, ezt el kell fogadnunk. Egy használhatatlan webshopban nem fog megbízni senki, nem lesz vásárlónk, így bevételünk sem. A fizetési megoldások megbízhatósága és a termékgarancia szintén csak profi oldalon garantálható.

Már csak adatvédelmileg is aggályos egy összetákolt oldalon vásárolni, ami nem kelti jó hírét sem a cégünknek, sem a termékeknek.

Mit is tehetünk, hogy megfelelő legyen az oldalunk?
Semmiképpen se fizessünk sok pénzt a semmiért. A weboldal barkácsolók drága munkájának ne dőljünk be. Mindenképpen kerüljük el azt, hogy kétszer kelljen nekikezdeni a webes indulásunknak, mert elsőre csúnya és használhatatlan oldal került ki a netre. Ez azért fontos, mert az internetes számos oldal ajánlja magát, s az értékes felhasználóért meglehetősen nagy a harc. Érdemes neki azonnal jó szolgáltatást kínálni.   

Hogy is kezdjünk neki? Egyrészt kereshetünk szakembereket, akik számos oldalt készítettek már. Nem árt persze megnézni a referenciáikat és az áraikat is, és több vállalkozó közül kiválasztani a legjobbat. Hangsúlyozom, sok ilyen vállalkozás létezik figyeljünk oda a minőségre, és a hozzáértésre.

Másik lehetőségként szóba jöhet valamilyen websablon megvásárlás is, de ezt csak azoknak ajánlhatjuk, akik rendelkeznek azokkal az alap ismeretekkel, amelyek szükségesek ezen kódok saját arculatunkra formálásához.

Ha pedig elkészültek a weboldalaink tartsuk azokat rendszeresen karban, frissítsük a rajta elhelyezett információkat, mutassuk meg a felhasználóinknak, hogy vállalkozásunk nem három éve elavult árlistákkal rakja tele a netet, amire két éve már senki sem volt kíváncsi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.