Hirdetés
. Hirdetés

Mire jó egy laptop százezerért?

|

Egyre olcsóbb noteszgépek jelennek meg, legtöbb azonban alkalmatlan irodai használatra.

Hirdetés

Megéri-e 100ezer forintos noteszgépet vásárolni munka céljából? - hangzik el egyre többször a jogos kérdés. Az árérzékeny vásárlók könnyen elcsábulhatnak egy ránézésre átlagos, de a megszokott árnál lényegesen olcsóbb laptop beszerzésével.


Természetesen minden vállalkozás a lehető legkevesebbet kívánja IT infrastruktúrájára költeni, így kézenfekvőnek tűnik olcsóbb, eredetileg házi használatra szánt termékeket beszerezni, hiszen ezeken is van vezeték nélküli hálózat, fut rajtuk szépen a szövegszerkesztő, a böngészőprogram és vállalati ügyviteli szoftver is.

 

A várható költségekbe azonban bele kell kalkulálnunk azt is, hogy ezek a termékek minőségben sokszor elmaradnak a megszokott üzleti megoldásoktól, gyakrabban romlanak el, munkánkat pedig alapvetően megbéníthatja, ha kiesik az ügyvitelre vagy levelezésre használt gép. Éppen ezért lehet ésszerűbb a termeléskiesés minimalizálása érdekében olyan drágább megoldást választani, melyhez kiterjesztett, lehetőleg helyszíni garancia jár.

 

Az sem mellékes, hogy a vállalati használatra szánt gépek tervezésekor gondoskodnak hatékonyabb adatvédelemről például titkosított merevlemez kezeléssel, vagy eleve alaposabb felhasználó azonosítást alkalmaznak (pl. ujjlenyomat olvasóval). Sok esetben még biztonsági mentést is készíthetünk az egész rendszerről vagy kritikus adatainkról a mellékelt vagy beágyazott szoftverrel.

 

Választhatunk tehát munkához is otthoni alapgépet, ám ekkor számolnunk kell ezekkel a költségesen pótolható hiányosságokkal és ha ezeket nem orvosoljuk, azzal üzletmenetünk biztonságát, vevőkörünk bizalmát tehetjük kockára, nem biztos, hogy megéri.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.