Hirdetés
. Hirdetés

Miről szól az mloc.js?

|

Nemzetközi Javascript konferenciát szervez a Prezi.

Hirdetés

Egy milliónyi sorból álló komplex rendszert megalkotni, karbantartani és továbbfejleszteni nehéz, és ez akkor sincs másképp, ha a JavaScript nyelvet választjuk.

Hirdetés

Minden eset más, de általában a komplexitás kezelése a legnagyobb kihívás. A fejlesztés során számos stratégia közül választhatunk, az mloc.js konferencia célja azoknak az ígéretes lehetőségeknek a felkutatása és bemutatása, melyek kisebb, egyszerűbben kezelhető, hatékonyabb kódot eredményeznek.

A konferencia előadói a főbb böngészőgyártóktól, közismert nagy JavaScript projekteket levezénylő vállalkozásoktól, compile-to-JS projektektől és akadémiai irányból jönnek, hogy megvitassák, miképp lehet egy kód rövidebb, biztonságosabb, gyorsabb. A konferencia szervezőinek célja, hogy összehozzák azokat, akik tehetnek a nyelv/platform fejlődéséért, s hogy lehetőséget kínáljanak az ötletek, gondolatok összeérésére - ezáltal előrébb mozdítva a webet.

Idén minden előadótól választ szeretnnek kapni arra, hogy a projektje során, amiről beszélni fog, miben látta a JavaScript nyelv előnyeit, és miben gondolja, hogy a leginkább fejleszteni kellene? Úgy gondolják, hogy ha nagyon különböző projektek szemszögéből választ kapunk ezekre a kérdésekre, láthatóvá válhatnak eddig fel nem ismert igények, minták, s a nyelvet és platformot fejlesztők ez alapján még jobbá tudják tenni a JavaScriptet.

 

Kinek szól?
Azoknak, akik betekintést szeretnének látni a nyelv és a platform jövőjébe, hogy mit lehet maholnap a JavaScript segítségével a weben (és mindenhol ahol JavaScript futtatható) megvalósítani. Azoknak, akik nagy JavaScript projekteket visznek, vagy terveznek. És azoknak, akiket érdekel, hogy milyen problémák merülhetnek fel a JavaScript nyelvvel, milyen megoldások vannak erre, s hogy miért érdemes a JavaScript nyelvet választani a jövőben.

Kik lesznek az előadók 2014-ben?
Nehéz kiemelni előadókat, mert mindegyik előadó a maga témájában valami kiemelkedőt tett le az asztalra. Lesz előadó a Mozillától (Eddy Bruel) és a Google-től (Ben L. Titzer), ők a JavaScript motorjaik legújabb érdekességeiről fognak beszélni. Meghallgathatjuk, hogy a PayPal-nél (Jeff Harrell) miért és hogyan álltak át JavaScriptre szerver oldalon, vagy hogy milyen eszközöket készítenek a Facebooknál (Stoyan Stefanov) a böngészőben futó “single page” alkalmazások fejlesztéséhez.

A Fruit Ninja, Jetpack Joyride, Fish out of Water játékok fejlesztőcége, a Halfbrick Studios (Miguel Ángel Pastor) részéről meghallgathatjuk, hogy hogyan oldották meg C++ kódjaik böngészőben futtatását. És lesz szó még a JavaScript nyelv közeljövőbeli újdonságairól, és több akadémiai (Université de Montréal, Brown University) és ipari (Intel) kutatási projektet is megismerhetünk a JavaScript hatékonyabbá, jobbá tételével kapcsolatosan. De mindenképp érdemes átnézni a teljes listát, hiszen ezzel nem értünk az érdekes előadások végére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.