Hirdetés
. Hirdetés

Mit jelent az USB 3.2 és Wi-Fi 6 a PC-ken?

|

Félreérthetőek a számítógépeknél alkalmazott új elnevezések.

Hirdetés

Manapság minden laptop rendelkezik Wi-Fi kapcsolódási lehetőséggel és valamilyen típusú USB csatlakozókkal. Egyes elnevezések a specifikációban azonban homályosak, ilyen például a Wi-Fi 5 és az USB 3.2, amelyek voltaképpen a jó öreg 802.11ac vezeték nélküli szabványnak és az USB 3.1-nek felelnek meg. Félreértésekre adhat okot ugyanis a Wi-Fi és USB szabványok új elnevezéssel való ellátása. Tekintsük át, hogy miről is van szó.

Hirdetés

Wi-Fi 6: Ez a legújabb vezeték nélküli szabvány, amely komoly előnyöket kínál: 3,5 Gbps-ig terjedő átviteli sebességet, kisebb fogyasztást és kevesebb hálózati torlódást, azonban ezek kihasználásához egy új routerre lesz szükségünk. Ha fontos számunkra a Wi-Fi hálózat teljesítménye, és a legfejlettebb berendezéseket kívánjuk használni, meg kell győződnünk arról, hogy Wi-Fi 6-kompatibilisak.

USB 3.2 Gen 2x2: Ez a legújabb USB szabvány, amely megduplázza az USB 3.1 10 Gbps-os sebességét. Használatához új számítógépre és új perifériákra van szükség, amelyek támogatják az új szabványt. A vele kapcsolatos probléma, hogy nem igazán az, aminek nevezik. A helyes elnevezés SuperSpeed USB 20 Gbps lenne. Ha a lehető legjobb teljesítményre vágyunk, keressük a két elnevezés valamelyikét a PC-n és perifériákon.  

Bár a csúcskategóriájú laptopok valószínűleg támogatják a legújabb USB és Wi-Fi szabványt, sok számítógép régebbi hardvereket használ, és valószínűleg az új jelölést alkalmazzák náluk a gyártók. Ha tehát olyan gépeket látunk, amelyek USB 3.2-vel és Wi-Fi 5-tel, vagy USB 3.1-gyel és 802.11ac-vel kínálják magukat, akkor szinte biztosan állíthatjuk, hogy ugyanazokat a szabványokat támogatják. A Wi-Fi 5 tehát valójában 802.11ac, az USB 3.2 pedig valójában az összes régi USB 3.0-s specifikáció új neve.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.