Hirdetés
. Hirdetés

Mivé lettél, VirusBuster?

|

Nem adta fel a csapat: új néven, módosult profillal indul újra.

Hirdetés

Négy hónapja tartó munkát követően állt a sajtónyilvánosság elé az egykori VirusBuster csapat; a mai bejelentésen Bozsó Julianna, a korábbi cég tulajdonosa. Új néven - NewCo Trading -, de a régi szakembergárda egy részének megtartása mellett folytatják tevékenységüket, mely ugyan nem távolodott el az IT-biztonságtól, de kénytelen volt a piaci realitásokhoz igazodni. Azokhoz a feltételekhez, melyek nem csak a VirusBustert sújtották, sújtják; Bozsó elmondása szerint a hazai kis- és középvállalati szektor majd’ egésze szenved az olyan tényezőktől, mint a stratégia és az eredménytartalékok hiánya vagy a döntésképtelenség. Ezeket a hiányosságokat felerősítette a válság, ami azonban lehetőség is - letisztítja a piacot.

Ez történt a VirusBusterrel is: a jelenleg hét fős NewCo Trading immár a Sophos viszonteladójaként működik. A vállalati ügyfelekre koncentráló üzleti modell maga szintű terméktámogatást is magába foglal, melyet korábbi örökségként visznek tovább. Csakúgy, mint a Sophos hazánkba telepített fejlesztői laborja, ami gyakorlatilag a VirusBuster korábbi kutatócsapatára épül. Ezzel párhuzamosan zajlik a korábbi cég leépítése; értékesítést már egyáltalán nem végeznek, az otthoni felhasználók az Agnitum, az üzleti ügyfelek pedig a Sophos termékeihez lettek átirányítva. A VirusBuster jelenleg a korábban vállalt szolgáltatásait biztosítja ügyfeleinek.

Sophos- IT-biztonsági trendek
Sophos- IT-biztonsági trendek

A NewCo Trading a VirusBuster egykori kereskedelmi és szolgáltatási csapatából állt fel. Felismerve az új IT-trendeket, az egyszerűbb üzemeltetésre irányuló igényeket és a csökkenő vagy stagnáló IT-költségvetések jelentette kihívásokat, döntött úgy a VirusBuster egykori vezetése, hogy a térségben most terjeszkedő, de egyébként több mint 100 millió felhasználóval, 1700 alkalmazottal bíró angol céggel való együttműködést választja. A Sophos tavaly 340 milliós forgalmat bonyolított komplett biztonsági csomagjainak értékesítésével. Ezzel olyan funkciókat kínált, mint: okostelefonok védelme és menedzsmentje vállalati környezetben, végpontvédelem központi menedzsmenttel, központi tűzfal és spamszűrés,v égpont és e-mail forgalom titkosítás, felhő és viselkedés alapú védelmi technológiák illetve az összes védelmi funkció megvalósítása egy eszközön (UTM).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.