Hirdetés
. Hirdetés

Mobil app segíti az eltűntek felkutatását

|

Az alkalmazást vasárnap mutatták be a mentőkutyák világnapjának keretében.

Hirdetés

Az eltűnt személyek felkutatását segítő új okostelefon-alkalmazást mutattak be vasárnap, a mentőkutyák világnapján.

Hirdetés

Az applikáció a kutatásban résztvevő szakemberek munkáját és a hozzájuk csatlakozó önkéntesek koordinációját segíti. A fejlesztés a Telenor és a Magyar Vöröskereszt stratégiai együttműködése révén jött létre - közölte az MTI-vel a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága.

Az alkalmazást a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mentőkutyás egységei és a Magyar Vöröskereszt önkéntesei egy eltűnt gyermek felkutatását szimuláló gyakorlaton szemléltették. 2008 óta minden évben április utolsó vasárnapján tartják a mentőkutyák világnapját.

 

A közlemény szerint a szakemberek a vasárnapi bemutatóval szerették volna felhívni a figyelmet a négylábú hősökre is, akiknek az eltűnt személyek sok esetben az életüket köszönhetik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.