Hirdetés
. Hirdetés

Mobil okozott tüzet egy gimnáziumban

|

Egy houstoni oktatási intézményben gyulladt ki egy mobil akkuja. Lehet, hogy a diákok szórakoztak a telepekkel.

Hirdetés

Hirdetés

Egy mobil tüzet okozott a houstoni Mayde Creek Gimnáziumban. A tűz miatt a teljes épületet ki kellett üríteni, és tíz tanuló enyhe füstmérgezéssel kórházba került.

Bár a mobil márkáját nem hozták nyilvánosságra, annyit elárultak, hogy egy akkumulátor robbant fel. Nincs kizárva, hogy a balesetet diákok okozták, akik azzal szórakoztak, hogy mobilakkukat törtek össze. A tűzoltóság szerint azonban nincs bizonyíték a szándékosságra.

Tíz gyerek került kórházba a füst belélegzése miatt, de egyikük sem szenvedett komoly károsodást, és már aznap haza is engedték őket. Ugyanakkor a mentésben részt vevő egyik tűzoltó arról tájékoztatta a sajtót, hogy egy tucat gyerek  szenvedett sérülést a kezén és az arcán.

A mobilok akkumulátorai továbbra is igen tűzveszélyes portékának számítanak, főleg, ha babrálnak velük: a szekemberek azt tanácsolják, hogy semmiképp se szedjük szét őket.

2016-ban a Samsungnak a teljes Galaxy Note 7 sorozatot vissza kellett vonnia, mert kiderült, hogy a telep kigyulladhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.