Hirdetés
. Hirdetés

Mobil TV: próbaüzem hatalmas sikerrel

|

Az Abertis Telecom, a Nokia, és a Vodafone Espańa beszámolt a városban 2005. december 16-án indult mobiltelevíziós próbaüzem első eredményeiről.

Hirdetés

A próbaüzem során a mobiltelefonon nézhető digitális televíziót tesztelték, és DVB-H (Digital Video Broadcasting - Handheld; digitális videoanyagok sugárzása kézikészülékekre) technológiát alkalmaztak.

A próbaüzemben 300 felhasználó vett részt, akik 14 helyi televízió-csatorna, többek között az Antena 3 TV, a Net TV, a Sogecable, a Telecinco, az RTVA (Canal Sur), az RTVE, az RTVV (Canal Nou), és a Veo TV műsorát nézhették.

A próbaüzem legfontosabb tanulsága, hogy a résztvevők 72,8 százalékát nagyon, vagy eléggé érdekli a mobiltelevízió, míg 80,08 százalékuk másnak is ajánlaná a szolgáltatást.

A résztvevők naponta átlagosan 35,39 percig használták a szolgáltatást, míg a hétvégén 37,90 percig nézték a mobiltévét.

A tesztelők körében legnépszerűbb tévéprogramok a hírek, a sorozatok, és a magazin-műsorok voltak. A hagyományos, földi sugárzású televíziók esetében a legnépszerűbb programok a filmek, a sportprogramok, és a dokumentumfilmek.

A mobilitás, a rendelkezésre álló idő kihasználása, és a hírek vagy a kedvenc programok gyors elérése az a három faktor, amely a legfontosabb szerepet játszotta a tízből nyolc felhasználó szerint "nagyon egyszerűen" használható szolgáltatás sikerében.

A DVB-H technológia a földi sugárzású digitális televízióadást alakítja át úgy, hogy az a mobiltelefonok adottságaihoz igazodva a menet közben használt készülékeken is élvezhető legyen. A DVB-H adás például kis kijelzőn is követhető, és energiaigénye alacsony.

Sevilla polgármestere, Alfredo Sánchez Monteseirín az Abertis Telecom, a Nokia és a Vodafone Espańa igazgatóival együtt május 5-én egy sevillai rendezvényen számolt be a fogyasztói mobiltelevízió-próbaüzem eredményeiről. A műszaki újításokban élen járó Sevillát négy hónappal ezelőtt választották ki a teszt színhelyéül. A projekt a felhasználói próbaüzem mellett kísérleti mobiltelevíziós platform létrehozását, és új mobilkommunikációs technológiák fejlesztését is célul tűzte ki.

Az Abertis, a Nokia, és a Vodafone Espańa rendkívül elégedett az új mobiltelevíziós rendszer első eredményeivel. A DVB-H a hagyományos televízióból ismerős tartalmakat biztosít a felhasználók számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.