Hirdetés
. Hirdetés

Mobile Me: hamarosan érkezik az iPod mobil?

|

Az Apple január 5-én az amerikai Szabadalmi Hivatalhoz fordult a Mobile Me szlogen levédetése céljából. Az elemzők szerint ez egyértgelmű jele annak, hogy a médialejátszók elsöprő sikere után az Apple most a mobiltelefonok piaca felé nyitna, integrálva az iPod szolgáltatásait a távközlés lehetőségeivel.

Hirdetés

A "Mobile Me" szlogen a beadvány szerint "adatok, képek, zenei anyagok, filmek és dokumentumok helyi és globális kommunikációs hálózatokon keresztüli továbbításával" kapcsolatos. Ebből tehát nagyjából előre jelezhető, hogy az Apple iPod-alapon feljesztett rendszerekkel támadja meg a mobil piacot, melyek integrálnák a két technológiát.

A Reuters által közölt hírt hamarosan követte az Apple Insider kiegészítése: ők összesen négy szabvány iránti kérelemről tudnak. Információik szerint a "Mobile Me" maga egy eszköz, mely az adatmentéstől a hosztolásig, szoftverfrissítésektől a webfejlesztésig több szolgáltatást is integrál. Egy másik szabvány zenei anyagok szórását írja körül, de van egy kifejezetten szórakoztató elektronikai mobil eszközre vonatkozó beadvány is.

Az Apple még nem adott ki hivatalos közleményt és a híreket megjelentető források megkeresésére sem reagáltak. Így egyelőre csupán találgatásokba bocsátkozhatunk, vajon iPod mobil készül-e az Alma műhelyében, vagy talán még annál is nagyszabásúbb lépést tesz a mobil piac felé a vállalat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.