Hirdetés
. Hirdetés

Mobilfrekvencia gigatender Romániában

|

Szeptemberben indul Romániában a valaha meghirdetett legnagyobb mobilfrekvencia tender, amelyre öt cég jelentkezett, köztük a Vodafone és az Orange.

Hirdetés

A Mediafax és a Romania-Insider.com értesülései szerint kevesebb mint 100 millió euróról indul a licit, amely eldönti, hogy ki lesz a gazdája a 800, a 900, az 1800 MHz-es and 2,6 GHz-es tartományokban működő kommunikációs szolgáltatásoknak, de az érték akár 700 millió euróra is felkúszhat.

A tenderen való induláshoz szükséges lépéseket az augusztus 13-i határidőig öt cég, az Orange, a Vodafone, a Cosmote és az RCS & RDS, illetve a román Asesoft technológiai cégcsoporthoz tartozó internetszolgáltató, a 2K Telecom tette meg. Az indulók hivatalos névsorát a román távközlési hatóság, az Ancom augusztus 20-án tesz közzé. Az aukció első köre szeptember 10-én indul.

A kormányzat azonban már közzétette a következő 15 évre szolgáltatási jogosultságot adó licencek induló árát. Ezek szerint a 800 MHz-es sávért minimum 35 millió eurót, a 900 MHz-esért legalább 40 milliót, az 1800 MHz-esért 10 milliót, továbbá a 2,6 MHz-esért párosított illetve nem párosított blokkonként 4 illetve 3 millió eurót várnak. A rövidtávú licenceknél a kezdőérték a 900 MHz esetében 1,7 millió euró, míg az 1800 MHz-nél 0,8 millió euró.

A győzteseket valószínűleg októberben jelentik be attól függően, hogy hány körben dől el a verseny.


 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.