Hirdetés
. Hirdetés

Mobilhálózati kapacitásnövelés Huawei módra

|

Tudta, hogy egy adott mobilhálózat adatforgalmának 80 százalékát a távközlési állomások 20 százaléka bonyolítja le?

Hirdetés

Korábban a távközlési szolgáltatóknak jelentős beruházási költségekkel és a hálózat telepítésekor keletkező, az állomások telepítési helyére jellemző speciális nehézségekkel kellett szembenézniük, mikor különálló bázisállomásokat és antennarendszereket üzemeltek be és hangoltak össze. A Huawei SingleRAN koncepciója lehetővé tette többféle szabvány befogadását egyazon szekrényben, toronyban, távközlési berendezésben. Az eddigi SingleRAN megoldásokat most az ARU (adaptív rádiós egység) és AtomCell (atomcella) egészíti ki.

Egy adott mobilhálózat adatforgalmának 80 százalékát a távközlési állomások (tornyok a hozzájuk kapcsolódó berendezésekkel) 20 százaléka bonyolítja le. Ezeknél összpontosul a távközlési hang- és adatátvitel. Ezeken a kiemelkedően magas forgalmú helyeken, az úgynevezett hot spotokon vagy GigaSite-okon - illetve a lefedetlen hálózatú helyeken - a távközlési szolgáltatók igyekeznek további nagy teljesítményű, makró bázisállomások hozzáadása nélkül fejleszteni hálózati kapacitásaikat, szolgáltatásuk minőségét.

A Huawei ARU adaptív rádiós egysége egyetlen dobozban képes a gigabites adatátvitelre, úgy, hogy még kiegészül széles spektrumú, többszabványú, szoftveres lehetőségekkel. Az adaptív antennarendszer és az RF egység integrációja lehetővé teszi, hogy a Huawei ARU egyazon időben támogassa a nyalábformálást és a multi-szektor hálózatokat, ugyanazon a helyen, ugyanazt az antennát alkalmazva.

A Huawei AtomCell szintén újonnan bejelentett megoldása az iparág egyik legkompaktabb integrált kis cellája. Szintén a mobil távközlési hálóztok csomópontjainak működését, teljesítményfokozását látja el, kiváltva az eddigi több, nagyobb berendezésből álló állomásokat. Az AtomCell magja teljesítményerősítő, rádiófrekvenciás és alapsávi funkcionalitást ad együtt, továbbá átviteli egységgel és antennával kombinálva képes egy komplett, nagyforgalmú bázisállomás feladatainak ellátására. Többszörösen is képes gerinchálózati kapcsolatot létrehozni, vezetékes, optikai, mikrohullámú és úgynevezett TDD gerinchálózaton keresztül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.