Hirdetés
. Hirdetés

Mobilos appokra vágyik a Baidu

|

A legnagyobb kínai kereső az okostelefonokra akar költözni.

Hirdetés

Kína legnagyobb keresője, a Baidu, 1,9 milliárd dollárt fizetett azért, hogy felvásárolja az egyik nagy fejlesztőt, aki mobilos alkalmazásboltot készített Kínában. A 91 Wireless megvásárlásával a Baidu azt reméli, hogy kiterjesztheti a szolgáltatását, és jobban teljesíthet a riválisai, az Alibaba és a Tencent ellen. 

A Baidu 1,09 milliárd dollárt fizet a cég részvényeinek az 57,4 százalékáért, ezzel együtt pedig részben megszerzi a 91 Assistant és a HiMarket alkalmazásboltokat. A többi részvény tulajdonosának 800 milliót ad a cég, az ő kilétük viszont ismeretlen. 

A 91 Wireless alkalmazásboltjaiból eddig több mint 10 milliárd appot töltöttek le a felhasználók, és az iResearch statisztikái szerint tavaly a legnépszerűbb platform volt a harmadik féltől származó appok piacán. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.