Hirdetés
. Hirdetés

Mobiltelefonos fizetést tesztel a Visa

|

Ötszáz résztvevő segítségével teszteli a Visa és az O2 a mobiltelefonnal történő, NFC alapú fizetési lehetőségeket.

Hirdetés

A Visa Europe bejelentette, hogy részt vesz az O2 Pénztárca tesztelésében. Ez lesz az első nagyszabású NFC-teszt az Egyesült Királyságban. Olyan mobiltelefonokat vizsgálnak, melyeket vásárlásra, illetve különböző események elérésére lehet használni, vagy Oyster card-ként működtetve London környékén utazni lehet vele - ehhez a telefont csupán egy leolvasókészülékhez kell érinteni.

A hathónapos tesztelés 2007 november 28-ától 2008 májusáig tart, és az O2 vevőköréből meghívott 500 ember részvételével, London-szerte kiválasztott helyszíneken zajlik. A tesztelés célja: kideríteni, milyen szolgáltatásokat és alkalmazásokat várnak el a fogyasztók egy NFC-képes telefontól. A teszten résztvevők egy Nokia 6131-NFC-t kapnak: erre több NFC-alkalmazást telepítettek, beleértve az Oyster-t is, mellyel egy sor különböző szolgáltatást próbálhatnak majd ki Londonban. Az O2 olyan cégeket kért fel az együttműködésre, mint a Visa Europe, a London Fro Transport londoni tömegközlekedési vállalat, a TranSys, a Barclaycard, a Nokia és az AEG.

Az első szakaszban (november és február között) 225 tesztelő kap Visa típusú Barclaycard feltöltőkártyát. Ennek segítségével készpénz nélkül vásárolhatnak olyan londoni kiskereskedelmi boltokban, ahol a Visa payWave tranzakciókra jelenleg is lehetőség van, bár az összeg nem haladhatja meg a 10 fontot. A második szakaszban, 2008 februártól májusig, az előtérbe helyezett fejlesztések közt szerepel a 10 font feletti PIN-alkalmasság és az újratölthető/hitel-alapú megoldás.

phone17.jpg

A tesztelésben résztvevő összes embertől visszajelzést kérnek a szolgáltatásokról, különös tekintettel arra vonatkozóan, mennyire találták egyszerűnek és hasznosnak és biztonságosnak, illetve mennyire használták magabiztosan a fizetés e módját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.