Hirdetés
. Hirdetés

Mobiltelefonra is köthető biztosítás

|

Lopás, rongálás és véletlenszerű károsodás esetére már a mobiltelefonokra is köthető biztosítás, pont úgy, mint egy autóra vagy ingatlanra. A Magyar Telekom a T-Mobile márka alatt vezeti be az új szolgáltatást.

Hirdetés

A szolgáltató a lépést azzal magyarázza, hogy a mobiltelefon ma már nélkülözhetetlen, és az okostelefonok iránti növekvő igénynek köszönhetően egyre többen választanak értékesebb készüléket. Tekintettel arra, hogy a mobilunk állandóan velünk van, sokféle veszélynek is ki van téve. Az újonnan vásárolt készülék elvesztése vagy súlyos sérülése esetén az akár néhány hónapja vásárolt készüléket pótolni kell, ami váratlan kiadást jelenthet. Ilyen helyzetekben komoly segítség a T-Mobile és az ACE European Group közös, T-Mobile előfizetők számára elérhető készülékbiztosítása, amely az újonnan vásárolt mobiltelefonokra igényelhető.

Az új szolgáltatás keretében két különböző, kedvező havi díjú csomag közül lehet választani. A kisebb, 490 forintos havi díjjal elérhető csomag véletlenszerű károsodások, például elemi kár, leejtés, törés, vízbeejtés és harmadik személy általi rongálás esetén nyújt biztonságot. A nagyobb, havi 790 forintért igénybe vehető csomag ezen felül lopás, így többek között rablás és betöréses lopás esetén is megoldást nyújthat a szerződésben foglalt feltételekkel. A T-Mobile 18. életévét betöltött havidíjas előfizetője a szolgáltató üzleteiben vásárolt készülékekre a vásárlás időpontjában vagy az attól számított 60 napon belül, a telefon és a vásárlást igazoló számla bemutatásával köthet készülékbiztosítási szerződést.

Amennyiben a biztosítási szerződésben érintett készülékkel a választott konstrukcióba tartozó káresemény történik, a szerződésben foglalt feltételek teljesülése esetén a sérült készüléket a távközlési cég megjavítja. A nem javítható vagy ellopott készüléket a T-Mobile típusazonos készülékre cseréli. Előfordulhat azonban, hogy a cserélendő készülék már nem kapható a T-Mobile-nál, ilyen esetben az ügyfél más típusú készüléket választhat a károsodott készülék aktuális kedvezményes listaárának legfeljebb 110 százalékáig terjedő értékben.

Csakúgy, mint egy casco biztosításnál, káreseménykor csomagtól függően önrész befizetésére is szükség van. Ennek összege a kisebb csomag esetén 4500, a nagyobb csomagban 6000 Ft, mely összegekből a T-Mobile arany kiemeltségi szintű ügyfelei 10 százalék, platina kiemeltségi szintű ügyfelei 20 százalék kedvezményt kapnak. A biztosítás egyik esetben sem terjed ki a készülékben vagy annak SIM kártyáján tárolt adatok helyreállítására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.