Hirdetés
. Hirdetés

Mobiltöltés falból sugárzó energiával

|

Az új, vezeték nélküli technológiát a Disney Research fejlesztette ki, és először a Disney vidámparkjaiban fogják használni.

Hirdetés

A Disney Research olyan vezeték nélküli mobiltöltő eljárást dolgozott ki, amelynek segítéségével a cég vidámparkjaiban a látogatók kísérői szabadon mozoghatnak, miközben mobiljaik folyamatosan töltődnek.

A kvázistatikus üregrezonancia (QSCR) névre hallgató módszer lehetővé teszi, hogy a különböző helyiségek mágneses mezőt generáljanak, ami akár több kilowatt energiát is biztonságosan tud továbbítani a közeli eszközökbe.

Nem a Disney Research az első, aki vezeték nélküli töltési technikán dolgozik. Az Ossia és az Energous olyan, 4,5 méternél nagyobb hatótávolságú megoldást mutatott be, melynek működési elve a vezeték nélküli routerekére hasonlít: az energiaforrás rádiófrekvenciás jeleket ad le, amit a hordható eszközök, mobilok vesznek.

A Disney Research mágneses rezonátortekercset használ a mezők kisugárzására. A bemutatón, amely egy 4,8x4,8x2,25 méteres, alumíniumtartalmú festékkel kifestett szobában zajlott, 40-90 százalékos hatékonysággal jutatták el a vevőhöz az energiát. Új technikájukkal akár 1900 watt is simán továbbítható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.