Hirdetés
. Hirdetés

MobilTV technológiai központ Dél-Koreában

|

Hol is máshol létesülhetne vezetéknélküli technológiai központ, ha nem Dél-Koreában. A világ legnagyobb mobiltelefon chipgyártója, a Texas Instruments is így gondolta.

Hirdetés

Az új központban olyan vezetéknélküli multimédiás technológiákat fejlesztenek majd, amelyek például televíziós tartalmak megjelenítését teszik lehetővé mobiltelefonokon. A beruházás a Koreai Tudományos és Technológiai Fejlesztőintézettel közösen valósulhatott meg. Elsősorban olyan technológiákra összpontosítanak, mint a TDMB (földi digitális multimédiasugárzás) és a DVB-H (digitális videó sugárzás mobiltelefonokra), ami tulajdonképpen az ATSC (fejlett televíziós rendszerbizottság) által kiadott észak-amerikai szabvány európai és kelet-ázsiai megfelelője.

Az utóbbi időben a mobil televíziós a legfelkapottabb téma a gyártók és szolgáltatók körében is, különösen a harmadik generációs hálózatok folyamatos terjedése miatt. Egyelőre azonban a tanulmányok azt bizonyítják, hogy elég vegyes a fogadtatása az új technológiának: a legtöbben nem szeretnének a mobil televíziózásért fizetni.

A központ a fentiek mellett a WiBro (vezetéknélküli szélessáv) kifejlesztését is magára vállalta Korea számára. Ez a technológia hasonló a már ismert WiMAX-hoz (nemzetközi együttműködésen alapuló mikrohullámú hozzáférés). A fő különbség az, hogy a fixen telepített állomások öt kilométernél jóval nagyobb körzetben képesek sugározni Internet kapcsolatot. A cél az, hogy a két szabvány egymással kompatíbilis legyen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.