Hirdetés
. Hirdetés

Most már biztos: ősszel jönnek az ARM lapkán futó Windows 10 PC-k

|

A Qualcomm megerősítette a megjelenés időpontját.

Hirdetés

A Microsoft és a Qualcomm 2016 végén jelentette be az ARM lapkákon futó Windows 10-et, azt ígérve, hogy talán még az idén piacra kerülhetnek az emulációs technológián alapuló új eszközök is. 

Most pedig a Qualcomm vezére, Steve Mollenkopf megerősítette: a negyedik negyedévben megjelennek az első olyan PC-k, amelyeken ARM lapkán emulált Windows 10 fut.

A megjelenés várható időpontja október vagy november, hogy a karácsonyi bevásárlási idejére már a boltokban legyenek az új eszközök.

Az emulált Windowst 10-et futtató PC-k processzora a Snapdragon 835 lesz, amely már most is megtalálható egyes csúcsszíntű mobilokban, például a Samsung Galaxy S8-ban.

Az ARM-es új PC-k megjelenése kapcsán ismét megindultak a találgatások, hogy a Microsoft talán teljes értékű Windows 10-et futtató okostelefonokkal akar visszatérni a mobilarénába. Sok megfigyelő véli úgy, hogy a 2017 végére vagy 2018 elejére várt Surface Phone-t (amelyről egyébként senkinek sincs semmilyen biztos információja) ilyen ARM lapkán emulált Windows 10-el szereli fel a Microsoft. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.