Hirdetés
. Hirdetés

Mozgásra támadnak a vírusok

|

Egy új módszert vetettek be a vírusterjesztők, hogy leplezzék kártékony kódjukat. Csak az egér mozgásakor támadnak.

Hirdetés

A vírusterjesztők folyamatosan új eljárásokat vetnek be, hogy sikeresen tudják célba juttatni a kártékony kódjaikat. Szerencsére nincs egyszerű dolguk, mivel a szolgáltatók többsége immár folyamatosan monitorozza oldalait, hogy kiszűrhessék a nem kívánatos kódrészleteket. Az ESET felfedezése szerint a támadók azonban egy új módszert kezdtek el használni, amelyel átverhetők a szűrő robotok.

 

 

A csalók egy olyan JavaScript kódot szúrnak be az oldal forrásába, amely csak az egér mozgására aktivizálódik. Mivel a robotok nem cincálják a beviteli eszközt, ezért azok figyelmét könnyen elkerülheti a kártékony kód, miközben ha a felhasználó mozdítja meg az egeret, akkor a külső JavaScript betölt egy IFRAME-kódot, amely egy Nuclear Pack nevű exploit csomagot juttat fel a PC-kre.

A témáról bővebben a Computerworld cikkében olvashat!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.