Hirdetés
. Hirdetés

Nagy bajban a kínai tévépiac

|

A kormányzati támogatások végével 25 százalékot zuhantak az eladások.

Hirdetés

A HDTV-k eladása Kínában eddig nem jelentett problémát, az üzlet ugyanis remekül ment: a kormányzati támogatások abban igyekeztek segíteni a lakosságnak, hogy hozzájussanak egy megfelelő modellhez. 

Idén májusban az árkedvezmények lehetősége megszűnt, ezért pedig az elemzők jelentős visszaeséseket várnak a tévék eladásában. Az idei harmadik negyedévre a Digitimes összességében 25 százalékos csökkenést jósol. A visszaesés éves és negyedéves összehasonlításban is jelentkezik majd, és annyira nem is lesz komoly, mint a támogatások vége utáni napokban: akkor 37,8 százalékos mínuszt számoltak. 

Kínában az idei első félévben összesen 23,62 millió LCD TV-t adtak el, ez a szám viszont a második félévben visszaesik, 20,21 millióra. A helyzetek még az ünnepi időszak sem segít majd, így az ágazat szereplőinek jól jönne, ha a kormány meghosszabbítaná a támogatások időszakát. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.