Hirdetés
. Hirdetés

Nagy irtást rendez az appok között a Facebook

|

200 alkalmazást függesztettek fel az adatkezelési botrányt követő vizsgálatok során.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook a Cambridge Analytica-botrányt követő felülvizsgálat első körében kétszáz olyan alkalmazást függesztett fel, amely nagy tömegű felhasználói adathoz fért hozzá.

A felfüggesztés után alaposabb kivizsgálás dönt az appok további sorsáról, mondta el Ime Archibong, a Facebook termékkapcsolatokért felelős alelnöke.

A közösségi hálózat feje, Mark Zuckerberg március 21-én jelentette be a nagyszabású vizsgálatot. Az ellenőrzésbe rengeteg belső és külső szakértőt vontak be, hogy minél leghamarabb lezárják a folyamatot.

A Facebookra március közepén csapott le az adatkezelési botrány, amikor a média beszámolt róla, hogy Cambridge Analytica jogosulatlanul fért hozzá nagy tömegű adathoz, amelynek alapján az amerikai szavazókat profilozta a 2016-os elnökválasztás során.

A botrány miatt a cég piaci értéke több milliárd dollárral csökkent, Zuckerberg pedig nem győzött bocsánatot kérni. A veszteség nagy részét azonban azóta ledolgozták, miután az április végén közzétett első negyedéves eredmények profitnövekedésről és a felhasználói szám bővüléséről szóltak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.