Hirdetés
. Hirdetés

Nagy siker a felhő-tablet

|

A Google két modelljéből az egyik, cloud használatra szánt változat már el is fogyott.

Hirdetés

Mire jó egy tablet, ha 16 (vagy csak 8) GB-nyi tárhellyel bír? Egyrészt olcsó lehet, hiszen a memóriaalapú adattárolók minden áresése ellenére drágák, másrészt rákényszeríti a felhasználókat a felhő használatára. Pontosan erre számított a Google is, amikor bejelentette azon Nexus 7 táblagépeit, amelyekbe csak 8 vagy 16 GB-nyi háttértárat rak(at)ott. Az androidos masinák közül a „nagyobb” már el is fogyott a keresővállalat online áruházából - és az olyan kereskedelmi láncokból is, mint a Best Buy.

Google Nexus 7 tablet
Google Nexus 7 tablet

A Google Play szerint jelenleg csak előrendelést vesznek fel a 16 GB-os Nexus 7-re. A 250 dolláros, Asus készítette eszközről már júniusban azt tartották a szakértők, hogy alálőtte az iránta való érdeklődést az amerikai vállalat, így a készletek hamarosan kifutnak - így is lett. A még olcsóbb, mindössze 200 dollárba kerülő 8 GB-os példányból viszont még van, a Google Play szerint az USA-ban 3-5 munkanap, mire készhez kapja megrendelését a vásárló. Az alacsony árakat egyébként az teszi lehetővé, hogy "Nulla profittal árulja tabletét a Google".

Noha csak július 9-én kezdte meg a táblagépek értékesítését a Google, a gyorsan apadó készletek azt jelzik, hogy nagy igény van egy olcsó, androidos tabletre. Különösen a felhő alapú használatra szánt változatokra. Ezek olyan kevés tárhellyel bírnak, hogy használójuk kénytelen a cloud szolgáltatásokhoz fordulni, adatait és médiáit a felhőben tárolni. Ennek ellenére a hét colos modellek hardverrel igen jól állnak: az Android 4.1-et (Jelly Bean) futtató masinák négymagos processzorral kelletik magukat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.