Hirdetés
. Hirdetés

Nagy változás a Google-ben

|

A Google tegnap este bejelentette továbbfejlesztett keresőfelületét és infrastruktúráját, amely az ígéret szerint gyors és ?gondolatolvasó?.

Hirdetés

A néhány héten belül itthon is elérhető Google Instant-ban a keresés úgy változik meg, hogy amint a felhasználó elkezdi egy keresőszó begépelését, az eredmények azonnal, automatikusan megjelennek, és az újabb betűk bevitelével egyszerre dinamikusan változnak. Emellett a megjósolt keresési kritériumok között a felhasználó navigálhat is, és az eredmények azonnal láthatók, ahogy az egérrel lefelé halad.

Az amerikai internetes vállalat célja az újítással az, hogy a felhasználók az információkat minél gyorsabban megtalálják, és itt minden másodperc számít.  A vállalat becslései szerint az Instant használata egy tipikus keresés során 2-5 másodperc időmegtakarítást jelent - ami a világszerte megspórolt időt összeadva több mint 11 óra másodpercenként.

A Google Keresési Javaslatok (melynek neve mától Autocomplete) tapasztalatai alapján a keresőszavak prediktív kiegészítése 50 százalékkal csökkenti az egy tipikus kereséshez szükséges időt. "Régóta tudjuk, hogy ha képesek vagyunk előrejelezni a keresőszavakat, akkor előre tudjuk jelezni a keresési eredményeket is, de számos tervezési és technikai kihívást kellett leküzdenünk, hogy ez valósággá váljon" - áll a cég hivatalos blogbejegyzésében.

A Google szerint egy tipikus keresés során az Instanttal 5-7-szer annyi találati oldal jelenik meg, mint korábban. Az Instant már elérhető a google.com címen angol, valamint német, francia, spanyol, olasz és orosz nyelvre állított Google fiókok esetében. Az újítást a magyar felhasználók csak néhány héten belül tudják használni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.