Hirdetés
. Hirdetés

Nagy változások jönnek az Android áruházban

|

A mobil operációs rendszer fragmentációjának csökkentése érdekében a Google jövőre megköveteli majd a fejlesztőktől, hogy az új és frissített appok kompatibilisek legyenek a legfrissebb API-kkal.

Hirdetés

Bár nyilvánvalóan nem az Android fragmentációját egycsapásra megszüntető csodaszerről van szó, a Google azt tervezi, hogy rákényszeríti az Android fejlesztőket a legfrissebb appkód használatára, mert programjaik csak így nyernek bebocsátást a Play áruházba.

Hirdetés

A Google egy blogbejegyzésben arról ír, hogy három változást hajt végre a Play áruházzal kapcsolatban, melyek egyik célja, hogy a fejlesztők a legújabb Android API-kat használják új és frissített appjaikhoz. Továbbá a Play áruház valamikor 2018 elejétől egy kis mennyiségű biztonsági metaadatot fog hozzáadni minden Android Application Package (APK) fájlhoz az alkalmazások hitelesítése érdekében.

Sajnálatos módon a Google sokkal könnyelműbben viszonyul a Play áruházba appokat feltöltő fejlesztőkhöz, mint a szigorú előírásokat alkalmazó Apple. Ennek meg is van a szomorú eredménye, szinte nincs olyan hét, amikor ne érkezne hír arról, hogy vírusos appokat találtak a hivatalos Android áruházban. Ezen az áldatlan állapoton fog várhatóan javítani az új óvintézkedés.

A változtatások menetrendje a következő:

- 2018. augusztus: az új appoknak az API level 26 (Android 8.0) vagy későbbi változatoknak kell megfelelniük.

- 2018. november: a létező appok frissítéseinek az API level 26 (Android 8.0) vagy későbbi változatoknak kell megfelelniük.

- 2019-től kezdve minden évben változnak a követelmények az új Android változatok megjelenésével.

Továbbá 2019 augusztusától a Play áruház megköveteli majd, hogy az új appok és a frissítések 64-bit verzióban is megjelenjenek a 32 bites változat mellett.

Azonban az új Play áruház előírások nem oldják meg az Android régóta fennálló fragmentációját, amelyet az okoz, hogy a mobilszolgáltatók hatáskörébe tartozik, mikor frissítik az operációs rendszert. A szolgáltatók általában addig nem teszik elérhetővé a frissítést a felhasználók számára, amíg nem tesztelték mindenre kiterjedően a szoftvert. Ezért aztán sok olyan eszköz van, amely elméletileg frissíthető lenne egy újabb operációs rendszer verzióra, de soha nem kapja meg a frissítést, mivel a mobilszolgáltató nem engedélyezte a továbbfejlesztést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.