Hirdetés
. Hirdetés

Nagyágyúval verébre is

|

A Tivoli Storage Manager (TSM) neve nem ismeretlen az IT rendszerek üzemeltetői előtt. Az IBM mentési megoldása 20 év alatt sem fáradt el, ma is alkalmazkodik az aktuális igényekhez.(x)

Hirdetés

Moduláris felépítése révén könnyen összeválogatható a szükséges infrastruktúrát mentő megoldás, legyen szükség akár adatbázisok, akár levelezés, vagy SAP online mentésére. A virtuális környezetekhez és a munkaállomásokhoz is testre szabott megoldásokat kínál, és a füstjelek kivételével szinte bármilyen adatátviteli módszerrel képes dolgozni.

A nagyság átka

Egy komplex szolgáltatásokat nyújtó rendszer elkerülhetetlen velejárója, hogy maga is egyre bonyolultabb lesz. Aki szerelte már össze a jól ismert svéd cég egyik-másik bútorát, az tudja, hogy a modularitásnak a legnagyobb hátulütője nem az, amikor az ember rácsap a kalapáccsal az ujjára. A leggondosabban összeállított bevásárlólista ellenére is előfordulhat, hogy csak otthon jövünk rá, hogy az elfelejtett fogantyúk nélkül erős kihívás a szekrényajtót rendeltetésszerűen használni. Nem is beszélve arról a kellemetlen meglepetésről, amikor az egyenként igen jutányos árú hozzávalókat a kasszához talicskázva a végösszeg már egyáltalán nem annyira barátságos.

Hirdetés

Eddig ezzel a jelenséggel találkozhatott az is, aki méretes szerverparkjához sok speciális igényt kielégítő TSM rendszert állított össze. Az eddig megszokott árazás ugyanis a mentett rendszerek processzorait veszi alapul. Mértékül az úgynevezett Processor Value Unitot (PVU) használjuk, ami egy néha misztikusnak tűnő mérőszám, lényegében arra hivatott, hogy a CPU-k nyers mennyisége helyett azok számítási kapacitását jelenítse meg. Ha viszont egy cég nem médiaarchiválással vagy ipari mennyiségben előállított adatok tárolásával foglalkozik, akkor jogosan gondolhatja az IT-vezető, hogy szerényebb mennyiségű adathoz ez a számla talán túlzás.

 

A TSM új ruhája

A fenti problémára ad megoldást a TSM új licencelési konstrukciója. A Tivoli Storage Manager Suite for Unified Recovery a tíz legnépszerűbb TSM modult tartalmazza, és a mentett adatok terabyte-ban mért mennyisége alapján lehet megvásárolni. Ennek következtében nem kell bajlódni a megfelelő alkotórészek összevadászásával, minden mindig kéznél van, amire épp szükség lehet. Ráadásul a megoldást nem befolyásolja a dinamikusan változó infrastruktúra, nincs többé a hideg zuhany, amikor egy költségcsökkentőnek szánt infrastruktúra-konszolidáció után a licencigény ahelyett, hogy csökkenne, inkább megnövekszik, mert a régi vasakat kiváltó eszközök mennyiségben ugyan kevesebben vannak, de teljesítményben -- és így PVU értékben is -- jóval izmosabbak. Mostantól csak az adtmennyiséget kell számolni, és hagyni, hogy a TSM a progresszív inkrementális mentés vagy a deduplikáció segítségével a tárhely mellett a pénztárcánkat is kímélje.

 

A pénztártól való távozás után reklamációnak helye van

Természetesen az eddigi, PVU alapú licencelés is elérhető marad, az új vásárló dönthet, hogy számára melyik árazás a kedvezőbb. De mi a helyzet azokkal, akik már korábban kiépítették a mentési környezetet? Előttük is nyitva áll a lehetőség, hogy a jelenlegi PVU licenceiket annyi TB alapúra cseréljék, amennyi adatot éppen mentenek. Erről a lehetőségről bővebb információt az eredeti megoldás szállítójától, vagy az alábbi e-mail címen lehet kapni.

 

Varga István

Arrow ECS Kft.

istvan.varga@arrowecs.hu 

                                     

 

                                                                                   
 
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.