Hirdetés
. Hirdetés

Nagyító alatt az internetszolgáltatók

|

Az NHH már idén is 160 millió forint bírságot szabott ki, de jövőre még hangsúlyosabban ellenőrzi a szolgáltatókat.

Hirdetés

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) közzétette 2009-es piacfelügyeleti tervét, amelyben kiemelt feladatként szerepel az internetszolgáltatók által meghirdetett sávszélesség követelményeinek ellenőrzése, a szolgáltatók egyoldalú szerződésmódosítási gyakorlatának felülvizsgálata, valamint az emelt díjas számok felhasználásának ellenőrzése is. Az NHH szerdai közleménye szerint a hatóság jövőre - jogsértések esetén - a bírságolás mellett élni fog a nyilvánosság eszközeivel is, így tervei szerint kötelezi majd az érintett szolgáltatókat arra, hogy az elmarasztaló határozatot hozzák nyilvánosságra országos napilapokban, illetve saját ügyfélszolgálatukon és honlapjukon.

A hatóság az idén a piacfelügyeleti eljárások során eddig több mint 160 millió forint bírságot szabott ki, ami jelentősen meghaladja az előző évek átlagát.

A piacfelügyeleti terv alapján az NHH az elektronikus hírközlési szolgáltatások és szolgáltatók általános ellenőrzése mellett 2009-ben is vizsgálja a jelentős piaci erejű szolgáltatókra kirótt kötelezettségek, valamint a korábbi felhívásokban, határozatokban foglaltak betartását. A piacfelügyeleti tevékenység kiterjed a piac működésének figyelemmel kísérésére is, így egyebek mellett a hatóság vizsgálja a kábeltelevíziós ellátottságot, valamint a szélessávú szolgáltatások helyzetét is.

Az NHH teljes 2009-e piacfelügyeleti terve itt olvasható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.