Hirdetés
. Hirdetés

Nagyobb sebességre kapcsol a Telekom

|

Felpörgetik az új generációs hálózatfejlesztést.

Hirdetés

A 4G hálózat dinamikus bővítése mellett a Telekom fejlesztéseinek eredményeként 440 000 háztartás számára válik elérhetővé a nagysebességű szélessávú internet 2015 végéig, amit a vállalat több milliárd forintos beruházással segít elő. A fejlesztés során összesen 2500 km optikai kábelt épít ki országszerte.

Hirdetés

A most indult fejlesztések eredményeként a Telekom nagysebességű vezetékes internet lefedettsége a jelenlegi 1,8 millió háztartásról több mint 2,2 millió háztartásra nő 2015 folyamán. A szélessávú internethálózat kiépítésére a Telekom a lehető legoptimálisabb modellt igyekezett kialakítani figyelembe véve a kevésbé lakott, csekélyebb népességű régiók helyi adottságait.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója hangsúlyozta: „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy egy korszerű, az európai szélessávú hálózatába bekapcsolódó infrastruktúrát építsünk ki Magyarországon is. Célunk, hogy minden magyar háztartásba eljusson a nagysebességű szélessávú internet. A teljes körű "all-IP" megoldással kiválthatjuk az elavult technológiákat, ezáltal sokkal költséghatékonyabbá tehetjük a hálózatüzemeltetést, valamint jobb minőséget és ügyfélélményt nyújthatunk. A mobil fejlesztések területén pedig folytatjuk a 4G-s hálózat bővítését, ami már most 80%-os kültéri lakossági lefedéssel áll az ügyfelek rendelkezésére.”

A fejlesztés a Telekom céljai szerint növeli a vidéki régiók szélessávú szolgáltatásokkal való ellátottságát, ezáltal csökkenti a különbséget a városi és vidéki területeken elérhető internetszolgáltatások színvonala között. Az újonnan bekötött háztartások is élhetnek majd a szélessávú internet kínálta előnyökkel, ezáltal javulhat az adott településen élők életminősége és a vállalkozások versenyképessége is. A fejlesztéseknek köszönhetően megnyílik az út ahhoz, hogy országszerte digitális városok, települések sora jöjjön létre, és a legújabb infokommunikációs megoldásokra alapozva még magasabb minőségű szolgáltatások váljanak számukra elérhetővé, valamint, a közösségi életet támogató környezet alakuljon ki. A Telekom szisztematikusan haladva építkezik, tervei szerint a helyi lakosok teljes körű tájékoztatást kapnak majd a vezetékes hálóz kiépítése miatt zajló munkálatokról minden érintett településen.

 

A korszerű szélessávú hálózatokon elérhető digitális szolgáltatások használatához elengedhetetlenek a megfelelő digitális kompetenciák is. A Telekom eddig is élen járt ezek fejlesztésében. Az Okosdigitális edukációs program keretében a Telekom önkéntesei országszerte már több tízezer általános- és középiskolás tanulót tanítottak az internet és más digitális felületek tudatos és biztonságos használatára. A program kiterjesztésével pedig idén a szülőkhöz, tanárok is eljuthat ez a tudás. A mostani hálózati fejlesztés során a Telekom a hálózat kiépítését követően, az „átadott” településeken külön edukációs programokat szervez. Az Okosdigitális program következő ingyenes oktatásain áprilisban a monori, majd a szigetszentmiklósi általános iskolában lehet részt venni.

A fejlesztések kapcsán a Telekom olyan partnerre is támaszkodik, mint a kínai multinacionális vállalat, a Huawei Technologies. A két cég együttműködése nem teljesen újkeletű, hiszen az IPTV technológiai megoldások és az optikai hálózat korábbi fejlesztéseiben is együttműködtek az utóbbi években.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.