Hirdetés
. Hirdetés

Nagyok az elvárások a HP új elnöke felé

|

Mind a HP felhasználói, mind a cég vezetői azt remélik, hogy Leo Apotheker utódja, Meg Whitman lesz az, aki végre stabilitást hoz a cégbe és rendet teremt a káoszban.

Hirdetés

A HP CEO asszonya nem mozog ismeretlenül ebben a munkakörben. Whitman tíz éven keresztül vezette az eBay-t, és nem sokkal azután került a képbe, hogy augusztusban elküldték a cég korábbi első emberét, Leo Apothekert, aki annak idején Mark Hurdot váltotta a vezérigazgatói székben.

Ray Lane, a HP igazgatótanácsának elnöke elismerte, hogy az igazgatókat elég kínosan érintették Apotheker zűrös ügyletei. Nem nagyon értettek egyet azzal sem, hogy a HP gyakorlatilag kiszállt a PC gyártó iparból, vagy hogy hagyta elszállni a WebOS-hez fűzött reményeket. Az meg már csak hab volt a tortán, amikor a cég egykori vezére bejelentette, hogy felvásárolja a brit Autonomy-t mintegy 10,2 milliárd dollárért.

"Azt hiszem, ebből a döntésből már tudnunk kellett volna, hogy gond van" - mondta Gerry McCartney, aki annak a Purdue University-nek a CIO-ja, amelyik szintén HP szervereket, laptopokat, és asztali gépeket használ.

"Már maga a bejelentés is nagyon nyugtalanító volt. Azon gondolkoztunk, mi jöhet még" - tette hozzá.

McCartney nem árult el nagy titkot azzal sem, hogy megjegyezte, a vezetők ilyen jellegű döntései határozzák meg a vállalatokat, azt, hogy egy cég milyen irányba nyit, milyen ösvényen halad tovább, és ezek a döntések természetesen az IT részlegeket (beszerzések, termékek) is nagyban befolyásolják. Ennek jegyében - az egyetem IT ütemtervének, stabilizálása érdekében - McCartney Whitmant kérte fel egy öt éves terméktervezet elkészítésére.

"Megnek azt kell elsősorban kitalálnia, milyen üzleti lépésekkel tud a HP versenyképes stratégiát kialakítani" - nyilatkozta Joe AbiDaoud, a HudBay bányászati vállalat informatikai vezetője.

Sokan úgy vélik, a HP kifogyott a szuszból és elvesztette a lendületét, de talán egy olyan gondolkodású vezető, aki az eBay-en edződött, új színt tud vinni a régi fényét elveszíteni látszó vállalatba. Whitman egyébként a pénzügyi jelentéseket látva megjegyezte, hogy most a legfontosabb a a HP pénzügyi eredményeibe vetett bizalom visszaszerzése. Ha arra gondolunk, hogy tíz évvel ezelőtt az eBay még csak egy kicsike online aukciós cég volt, ma pedig az egyik legnagyobb világmárka, akkor a HP-nek nincs mitől félnie.

A korábban a kaliforniai kormányzói székért is induló Meg Whitman politikai képességeit is kamatoztathatja majd az IT piacon, egyedül arra kell figyelnie, hogy "választási ígéreteit" tényleg valóra tudja majd váltani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.