Hirdetés
. Hirdetés

Nagyot bővült a TP-Link üzleti termékportfóliója

|

VIGI Biztonságtechnikai napon járt szerkesztőségünk.

Hirdetés

Nagyszabású sajtóbemutató keretében leplezte le a TP-Link Magyarország közkedvelt hálózati eszköz portfóliójának legújabb elemét, a VIGI biztonságtechnikai termékcsaládot április elején Budapesten, a 22 Rendezvényközpontban.

A hálózati eszközgyártó TP-Link már nyolc éve rendelkezik magyar képviselettel, lakossági termékei megtalálhatók valamennyi szaküzlet polcain, vállalati termékei pedig több hazai egyetem, felső kategóriás szálloda vagy éppen az országgyűlési képviselők munkáját segítik.

Az utóbbi években méltán vált népszerűvé a TP-Link hálózati termékei, nem kis részben az Omada szoftveralapú hálózatkezelésnek (SDN) köszönhetően, amely erőteljesen támogatja a felhőalapú működést is.

Az üzleti termékportfólió bővül ki 2023-ban a most bemutatott VIGI professzionális IP kamera, hálózati videórögzítő (NVR), videódekóder és napelem panel megoldásokkal.

VIGI IP kamerák

A TP-Link egyből négy fontos és népszerű IP kamera termékkategóriában is teljes kínálattal jelentkezik: Az egy helység, terem, iroda teljes belső megfigyelésére alkalmas mennyezetre szerelhető dóm kamerák vandálbiztos üveggel készülnek, szinte észrevétlenül megbújva biztosítanak áttekintést. A szintén beltéri turret kamerák a kasszák, bejárati ajtók kedvelt megfigyelői. Kültéri kivitelben pedig hagyományos csőkamerák mellett forgatható és dönthető PT kamerával is jelentkezik a gyártó.

Minden VIGI termékcsaládban azonnal elérhetők lesznek 2, 3 és 4 megapixeles modellek beépített SIM kártyával, mikrofonnal és hangszóróval fix 2,8 mm, 4 mm, illetve kültéren nagyobb látószöget biztosító 6 mm lencsével.

A napelem panelek és a 4G LTE kapcsolatra képes, SIM kártyát fogadó kamerák lehetővé teszik, hogy áramhálózat és fizikai adatkapcsolat nélkül is telepíthető legyen megfigyelési pont - akár egy mezőgazdasági területen vagy építkezésen is.

Videóanalitika egyszerűen

A TP-Link valamennyi VIGI IP kamerája biztosítja a ma legnépszerűbb szoftveres funkciókat: a vonalátlépés, az adott területre belépés, a tárgyelmozdítás, a rongálás érzékelését, a személyek és a járművek megkülönböztetését. Emellett képesek arcfelismerésre, riasztások küldésére, további eszközök működésének beindítására is. Az IR LED-eknek köszönhetően minden VIGI modell éjszaka is kristálytiszta, a full-color modellek esetében színes képet ad akár teljes sötétségben is. A vállalat VIGI videómenedzsment szoftvere (VMS) ingyenes, akár egy PC-re is feltelepíthető és egyszerre akár 64 kamera képét meg tudja jeleníteni egy képernyőn.

Az IP kamerák mellett a felvételek rögzítését biztosító hálózati videórögzítők (NVR) teljes palettáját is piacra dobja a TP-Link: 4, illetve 8 csatornás VIGI modelljeire akár közvetlenül is felcsatlakoztathatók a PoE kamera modellek, de akár 64 csatornás NVR-t is választhatunk a nagyobb hálózatokhoz.

Hirdetés

Szolgáltatásalapú szoftverhasználat

A SaaS, vagyis Software as a Service ma már mindennapjaink részét képezi, ám a videófelügyelet több éves késéssel követi ezt a globális trendet. A tengerentúlon ma már komoly piaci részesedést tudhatnak magukénak a VSaaS, azaz "Video Surveillance as a Service" megoldások, 13% feletti éves növekedéssel. Európa ebben a tekintetben még igencsak feltörekvő piacnak számít, régiónk pedig jelentős lemaradásban van. "A Vidarex célja, hogy hazai fejlesztésű szoftverével katalizátora legyen a szolgáltatás alapú videó felügyelet magyarországi és régiós elterjedésének, valamint megfeleljen a nemzetközi versenytársak jelentette kihívásnak a globális piacon" - mondta el az esemény vendégelőadója, Bata Miki, a Vidarex üzletfejlesztési vezetője.

Elérhetőség, garancia és ár

A most bemutatott kamerák azonnal elérhetők a magyarországi regionális raktárral rendelkező TP-Link viszonteladói hálózatában. A gyártó oktatásaiban részesült partnerek megfelelő szakértelemmel segítik a vagyonvédelmi rendszerek tervezését és beüzemelését. Minden VIGI biztonságtechnikai megoldás 3 év gyártói garanciával rendelkezik. A TP-Link a piacra lépés és a termékek kedveltségének előmozdítása érdekében ajánlott árait a konkurens gyártókhoz képest kedvezőbben határozta meg, így egy családi ház kamerarendszere akár egy-két százezer forintból kivitelezhető, de egy nagyobb raktárcsarnok lefedése is gazdaságosan kivitelezhető.

Összefoglalás

A TP-Link Networks Hungary rendezvényén nem csak egy nagyszerű termékcsaládot ismerhettünk meg, de meggyőződhettünk, hogy mennyire fontosnak tekinti a viszonteladók, végfelhasználók támogatását a megfelelő raktárkészlettel, árgaranciával és természetesen a termékekhez, rendszerekhez kapcsolódó magas színvonalú és gyakorlatias oktatással is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.