Hirdetés
. Hirdetés

Nagyra nőtt tábla: itt a Surface 2

|

Jelentősen összement a Microsoft tabletop eszköze, amely immár falra is szerelhető.

Hirdetés

Las Vegasban, a CES-en egy sajtókonferencia keretén belül a redmondi szoftvercég bemutatta érintéssel vezérelhető Surface tabletop eszközének a legújabb változatát, amely több változáson is keresztülment a jelenlegi kiadáshoz képest.

 

 



A Surface 2 a méretes dobozzal rendelkező első verzióhoz képest jelentősen összement (lásd fentebb), s immár mindössze csak 4" (10,16 centiméter) vastag. E tényezőnek köszönhetően a megújult eszköz immár nem csak asztalként, hanem falra szerelve egy speciális TV-ként is képes működni. A változás érdekében a második generációs Surface új érintéses vezérlést is kapott. Eddig ugyanis szenzorok figyelték a felhasználók gesztusait, míg az új változatban már a pixel sense technológia kapott helyett. Utóbbinak köszönhetően minden egyes pixel egy mini kameraként képes működni, felismerve a felületére helyezett tárgyat. Így a bemutató alapján a Surface 2 akár egy papírra írt szöveget is képes elolvasni az új beviteli technológiának köszönhetően.

 

 

 



A gép lelkében a Winrumors információi szerint immár nem a Vista, hanem a Windows 7 operációs rendszer dobog, valamint a Samsung által gyártott eszköz a világ jelenlegi legnagyobb - szinte törhetetlen - Gorilla üvegével rendelkezik, amely mellett egy többmagos AMD processzor is helyet kapott benne.

Képek forrása: Microsoft PressPass

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.