Hirdetés
. Hirdetés

Napelemes mobiltöltő kabát

|

Egy kimondhatatlan nevű olasz divatcég napelemes kabátot dobott piacra, amellyel telefont, iPod-ot és hordozható eszközöket tölthetünk.

Hirdetés

Egy firenzei divatbemutatón a hét közepén az olasz Ermenegildo Zegna Holditalia SpA egy olyan kabátot mutatott be, amelyre napelemeket helyeztek el. A Solar JKT nevű kabát a német Wear AG és Innovative Solarprodukte GmbH cégek közös terméke. A kabát gallérjába két napelemet építettek be, ami a napenergiát elektromossággá alakítja. Ezt áramvezető textíliákon keresztül egy elemhez továbbítják, amit energia tárolására vagy más eszközök töltésére lehet használni.

zegna.jpg

A szilícium-alapú napelem mérete 9×5,5 centiméter, teljes napsütésben 1 wattnyi energiát képes termelni. Az áram tárolására használt elem 70×60×13 milliméteres, tömege 100 gramm. Négy-nyolc óra alatt töltődik fel, és ha tele van, akkor egy mobiltelefont vagy egy iPod-ot kevesebb mint négy óra alatt tölt fel. Az elemen egy 5 voltos USB csatlakozás és egy 6 voltos mobiltelefon-csatlakozás van.

A divatház 2008 második felében tervezi piacra dobni a ruhadarabot, árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.