Hirdetés
. Hirdetés

Ne legyen Vöröskereszt logo a videojátékokban?

|

A Vöröskereszt humanitárius és egészségügyi segélyszervezet kanadai kirendeltsége nemrég a videojátékok kapcsán is reflektorfénybe került. Kifogásolják ugyanis a szervezet logójának használatát az egyes játékokban.

Hirdetés

A mindenki számára ismerős fehér alapon piros kereszt embléma védelme nem újkeletű. A szervezet évek óta küzd a logó különböző vállalkozások, és egyesületek által jogtalanul vagy helytelenül történő használata ellen. Ráadásul sok esetben a logó használatának semmi köze a segélynyújtáshoz, pedig ez alapvető követelmény lenne. A szervezet arra is emlékeztetett mindenkit, hogy emblémájuk nem szabad felhasználható.

A kanadai kirendeltség egy közleményben hívta fel a figyelmet, hogy a sok eset között a videojáték-iparág csak egy, amely a fentieket figyelmen kívül hagyja. A szervezet konkrétan azt kifogásolta, hogy a játékok többségében az erőszakkal vonják párhuzamba a vöröskereszt emblémával ellátott egészségügyi csomagok jelenlétét. Szerintük ez nem helyénvaló, a vöröskereszt nem támogathat semmilyen erőszakot, a szimbólum a semlegesség, a pártatlanság, az emberségesség és a remény jelképe kell legyen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.