Hirdetés
. Hirdetés

Négy keréken az IBM

|

Az IBM kutatást indított annak érdekében, hogy az autókat a forgalmat csökkentő és a baleseteket megelőző technológiákkal szerelje fel.

Hirdetés

Az IBM Research azon igyekszik, hogy a járművek információt cseréljenek az utakkal, más autókkal és a vezetőkkel, így csökkentve a forgalmi dugókat és megelőzve a baleseteket. Hasonlóan az automatikus váltókhoz, blokkolásgátló és a sebességet szabályozó rendszerekhez, a járművezetőt segítő technológiák is a vezető dolgát könnyítik meg azáltal, hogy elvégeznek egyes manuális műveletek a bonyolult vezetési helyzetekben.

Az intelligens jármű a környezetétől kapott információ alapján gyorsan, reflexszerűen reagál a változó helyzetekre. Az ilyen elektronikus "reflexek" gyorsabbak az emberi reakcióknál, és lehetővé teszik, hogy a járművek egymáshoz közelebb haladjanak az úton, javítsák a forgalmat, de a biztonság veszélyeztetése nélkül. Amikor az autó korrigáló műveletet hajt végre, a vezető hallható és látható vagy érezhető visszajelzést kaphat, például megváltozik a gázpedál nyomása, vagy valamilyen erő visszacsatolás jelentkezik a kormányon.

Az Egyesült Államokban az autóbalesetek költsége évi 230 milliárd dollárra, Európában pedig 160 milliárd euróra rúg - nem szólva a kórházi kezelések és halálok miatti traumákról. A közlekedési minisztériumok a világ minden országában szeretnék javítani ezeket a statisztikákat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.