Hirdetés
. Hirdetés

Négylábú harci robotot fejleszt a Google

|

Veszélyes helyzetekben kívánják felderítésre használni a távirányítással vezérelhető harceszközt.

Hirdetés

A Google X tulajdonában lévő, katonai robotokat gyártó Boston Dynamics cég négylábú harci robotjának legújabb verzióját tesztelte a múlt héten az amerikai tengerészgyalogság. A 70 kilós Spot négy, hidraulikával mozgatott lábon jár, és vezeték nélküli kapcsolattal irányítható legfeljebb 500 méteres távolságból. A korábbi változatoknál sokkal gyorsabban és csendesebben mozgó harci eszközt többféle terepen - dombon, erdőben, városi környezetben - próbálták ki. Az amerikai hadsereg veszélyes harci helyzetekben - például épületek mögötti, nem látható területek kikémlelésére - kívánja bevetni a jövőben a robotokat, hogy elkerülje az emberveszteségeket.


A Spotot felszerelték egy kisméretű LIDAR (Light Detection And Ranging) lézeres képalkotó szenzorral is, ez hasonló ahhoz az érzékelőhöz, amelyet a Google önjáró autóinak tetején alkalmaznak a környezet feltérképezésére. A tesztelést az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege, a DARPA hajtotta végre, amely anyagilag támogatja a Boston Dynamics robotfejlesztési tevékenységét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.