Hirdetés
. Hirdetés

Nehéz helyzetben a Nokia is

|

A Nokia 1700 főt bocsát el. A legnagyobb leépítés Finnországban lesz, de más országokat is érint az intézkedés.

Hirdetés

Eija-Riita Huovinen, a Nokia kommunikációs vezetője elmondta: Finnországban 700 fős leépítést hajt végre a vállalat, de az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is csökkentik a létszámot. További részleteket nem közölt.

A Nokia januárban tette közzé a negyedik negyedéves eredményeit, amelyek éves szinten 19 százalékos eladás-csökkenést mutattak ki. Ekkor jelentettek be először a költségcsökkentéseket, azon belül pedig az elbocsátásokat. Februárban megszületett az első döntés is: bezárják az egyik finnországi kutatás-fejlesztési központot, és 320 embert küldenek el. A vállalat tervei szerint 2010-ig 700 millió eurós költségmegtakarítást hajtanak végre.

Az IDC adatai szerint a negyedik negyedéves eladások 11,6 százalékos visszaesést hoztak a mobilgyártók számára az előző év azonos időszakához képest. Hét éve ez volt az első alkalom, hogy a karácsonyi szezon nem hozott két számjegyű növekedést. A piackutató cég idén 8 százalékkal csökkennek a mobil készülékek eladásai.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.