Hirdetés
. Hirdetés

Nehéz megítélni a Nokia teljesítményét

|

A második negyedév során több symbianos, mint Windows Phone-os mobilt adott el a cég.

Hirdetés

Tegnap délután a Nokia nyilvánosságra hozta az idei második negyedévét összefoglaló pénzügyi jelentését, amely szerint a vállalat minden divíziójával együtt ugyan 7,5 milliárd eurós bevételt könyvelhetett el, ám sajnos még így is 826 millió eurós nettó veszteséggel zárta a kérdéses időszakot. A komoly mínusz ellenére az eredmény határozottan jobb az első negyedév 7,35 milliárdos bevételénél és 1,3 milliárdos deficitjénél.


Az előző negyedévhez képest jelentősen csökkentek a Nokia készülékeladásai: alapmobilból 83,7 helyett 82,7 milliót sikerült értékesíteni, míg okostelefonból 16,7 millió helyett csupán 10,2 milliót. Jó hír, hogy utóbbiakból 4 millió már Lumia volt, ám más nézőpontból szemlélve a dolgot 6,2 millió symbianos. Hozzátennénk, hogy a nagyon fontos piacnak számító Egyesült Államokban az első negyedévhez hasonlóan csupán 600 ezer Lumia talált gazdára.


Stephen Elop szerint ugyan megfeszített tempóban folyik a vállalat újraszervezése, ám a harmadik negyedévben sem kell majd a mostaninál jelentősen jobb eredményre számítani. Meglepő módon a finn gyártónak 4,2 milliárd euró készpénztartaléka maradt a második negyedév lezárásakor, amely jóval meghaladja az elemzők 3,7 milliárdos előzetes tippjét (az idei első negyedévet 4,87 milliárddal zárta a Nokia).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.