Hirdetés
. Hirdetés

Nélkülözhetetlen mobileszköz-menedzsment

|

Bár az okostelefonok és a tabletek hihetetlen módon megkönnyítik a mindennapi munkavégzést a kezelésük legalább ugyanekkora terhet ró a menedzsmentre.

Hirdetés

Számos cég fordult a mobileszköz menedzsment (MDM) eszközéhez, de legalább ennyien jöttek rá, hogy pusztán erre támaszkodni nem elég a biztonsághoz. A következő lépés a mobilalkalmazás menedzsment (MAM). Napjainkban a cégek már változatosabb stratégiákat alkalmaznak az eszközeiken futó alkalmazások fejlesztésére, használatára és védelmére.

Hirdetés

Ha kételkedik, hogy a cégeknek miért kell a fejlettebb MAM eszközeit is bevonni a mobileszköz-menedzsmentbe, olvassa el az alábbi öt érvet:

1. Az alkalmazások számítanak: Ha okoseszközökről beszélünk, valójában mindig a rajtuk futó alkalmazások számítanak. Az alkalmazások és az általuk elérhető adatok állnak a mobilközpontú munka hatékonysága mögött. Napjaink tájékozott alkalmazottai nem fogják megvárni míg az IT-részleg saját okostelefon-alkalmazásokat gyárt nekik. Egyre többen használnak különféle alkalmazásokat fájlmegosztáshoz, jegyzeteléshez vagy kommunikációhoz. A Forrester felmérése szerint világszerte az alkalmazottak 25%-a használ külsős alkalmazásokat, ha azok nem állnak rendelkezésre cégen belül.

 

2. A céges adatok védelme az eszközök tulajdonosától függetlenül: A saját eszközök használatának elfogadása munkaeszközként ma már teljesen elterjedt gyakorlat. Ennek ellenére a cégek még mindig küzdenek azzal, hogyan védjék meg a céges adatokat magánkézben lévő eszközökön. A Gartner felmérése szerint a sajáteszközös céges programok 20%-a fog csődöt mondani amiatt, hogy az IT-részleg túl szigorú MDM-stratégiákkal akadályozza a munkát. Ha megkötjük a felhasználók kezét azzal, hogy korlátozzuk eszközeik használhatóságát, azzal elidegenítjük őket. A megoldás erre a személyes és a céges adatok kettéválasztása – ez lehetővé teszi a céges érdekek védelmét a személyes adatok veszélyeztetése nélkül.

3. A felhasználó magánéletének védelme: Az MAM-stratégia védi az alkalmazottak magánéletét a cégtől. Ez furcsán hangozhat annak a tudatában, hogy a céges adatok egy készüléken keverednek a magánjellegűekkel, de ez az állítás visszafelé is igaz. Az MAM garantálja a személyes használatú alkalmazások és adatok védelmét. Az alkalmazottak, partnerek és tanácsadók megnyugodhatnak: az IT-részleg nem fogja tudni elérni személyes dolgaikat.

4. A multiplatform-eszközök okozta zűrzavar enyhítése: Napjaink mobileszközeinek sokfélesége az IT-részleg rémálma. Az IDC felmérése szerint a vállaltok eszközparkja folyamatosan válik egyre szerteágazóbbá a különböző mobil operációs rendszerek elterjedésével. Eltérő tulajdonságaik miatt nagyon nehéz rájuk átfogó biztonsági megoldásokat fejleszteni és érvényben tartani. Az olyan MAM eszközök, mint a Symantec App Center, megszünteti a platformok közötti kavarodást, mert operációs rendszertől és eszköztulajdonosi szabványoktól függetlenül nyújt átfogó védelmet a cégen belül.

5. Megnövelt mobilitás = bővülő üzleti lehetőségek: Végső soron a mobilitás arról szól, hogy elősegítse a helytől független munkavégzés lehetőségét, valamint kiterjessze az eszközalapú megoldásokat a cég partnereire, beszállítóira és ügyfeleire is. Ennek ellenére a mobilbiztonság eszközalapú megközelítése néha egyszerűen nem praktikus. Például a külsős partnerek nem szívesen egyeznének bele, ha mobileszközeiket át kéne adniuk a cég IT-részlegének biztonsági ellenőrzésre. Csak akkor garantálhatjuk az adatok hatékony védelmét, ha azt az alkalmazásokon keresztül és nem a készülékek ellenőrzésével tesszük.

Napjaink üzleti mobileszközeinek védelme egy új biztonsági megközelítést kíván. Ez az eszközök menedzsmentjén túl az alkalmazások és az információ védelmét jelenti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.