Hirdetés
. Hirdetés

Nem akarja a Samsung, hogy nekünk túlságosan jó legyen

|

A dél-koreai gyártó úgy látja, hogy a jelenlegi gyártási ütem mellett csökkennének a memória árak, ezért a gyártás visszafogását tervezi.

Hirdetés

Hirdetés

Hírek szerint a Samsung azt tervezi, hogy a memórialapkák árcsökkenésének megakadályozása érdekében visszafogja a  lapkák gyártását.

A Micronnal és az SK Hynix-szel együtt a Samsung döntő befolyást gyakorol a memórialapkák piacára, és meglehetőségen pontosan képes megbecsülni a várható ár- és keresleti mozgásokat.

A dél-korai óriás a keresletben most a NAND memóriáknál harminc százalékos, a DRAM-oknál húsz százalékos bitnövekedésre számít. (A félvezetőgyártók ezzel a mérőszámmal fejezik ki a piaci igények változását).

A cég úgy látja, hogy a jelenlegi gyártási ütem mellett az árak csökkennének, és ez ellen a termelés visszafogásával akar harcolni.  

Természetesen a Samsung tervezett lépése kockázatos, és egyáltalán nem biztos, hogy sikerül vele elérni a kívánt célt, de a cég korábbi akciói általában meghozták a gyümölcsüket.

A dél-koreai cég a lapkagyártás mellett egyébként az Apple iOS eszközeibe gyártott LED kijelzőkből is komoly bevételre tesz szert, és sokfajta szórakoztató elektronikai terméket is gyárt a saját emblémája alatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.