Hirdetés
. Hirdetés

Nem csökkennek tovább a DRAM-árak

|

A tajvani DRAMeXchange Technology jelentése szerint decemberben megállt a DRAM memória áramkörök világpiaci árának csökkenése.

Hirdetés

A legnagyobb ázsiai félvezető piacot működtető DRAMeXchange Technology Inc. havonta két alkalommal adja ki irányadó árait. December első két hetére 0,88 dollárban, az előző két hetivel megegyező szinten állapította meg a memória áramkörök egységárát a vállalat.

A DRAM memória áramkörök (DDR3 2 gigabit, 256Mx8 1333 megahertz frekvenciás lapkára számított) egységára jelentős mértékben visszaesett a 4,34 dolláros 2010 szeptemberi csúcsról a személyi számítógépek iránti kereslet csökkenése miatt. A tavalyi thaiföldi áradások miatt kiesett elektronikus készülék termelés is hozzájárult az árak eséséhez.

A vállalat az áresés megtorpanását az év végi szezonális keresletfelfutásnak tulajdonítja, továbbá az első negyedévben szerény áremelkedésre számít.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.