Hirdetés
. Hirdetés

Nem egészen Microsoft az Origami: Első a Samsung

|

Különös dologra derült fény: A Microsoft-féle titokzatos Origami Project nem is teljesen "saját gyártmány" - az első ilyen eszközt ugyanis a Samsung Electronics mutatta be a CeBIT-en.

Hirdetés

A készülék nagyjából a tablet PC és a PDA között helyezkedik el, és a Windows XP operációs rendszer egy különleges változatát futtatja. A bemutatott példány nagyjából 15 x 20 cm-es, s a Samsung egyszerűen csak Q1-nek "becézi". 900 MHz-es Intel Celeron processzor és 500 megabájt RAM található benne.

A Q1 egyaránt támogatja a WLAN, 802.11 A/G és Bluetooth kapcsolatokat, kijelzője pedig természetesen érintésérzékeny. A Windows XP mellett egy speciális médialejátszót is tartalmaz, melynek köszönhetően az operációs rendszer betöltése nélkül is nézhetünk rajta például videókat - a bekapcsolást követően szinte azonnal.

A készülék már szinte teljesen elkészült, a fejlesztés utolsó fázisában van, de pontos megjelenési időpont vagy ár még nem ismert. Valószínűleg a továbbiakat a Microsoft árulja majd el a kiállításon.

Az ultramobilnak titulált rendszer egy egészen új elképzelés. Még a tavaly áprilisban megrendezett WinHEC konferencián mesélt Bill Gates olyan tervekről, hogy piacra dobnának egy könnyű gépet, ami kisebb a tablet PC-nél, de nagyobb egy PDA-nál.

A PopCap Games bejelentette, hogy már több videojáték is fejlesztés alatt áll az új eszközre, köztük olyanokkal, mint a "Bejeweled 2," a "Zuma" és a "Bookworm". Ezek kipróbálható verziója megtalálható lesz a kis készüléken, s a teljes játékokat akár online úton meg is vásárolhatják majd az MSN Games portálon keresztül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.